Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan MÜSİAD’a ‘yemek’ tepkisi: Sizin yediğiniz insan eti

Kılıçdaroğlu’ndan MÜSİAD’a ‘yemek’ tepkisi: Sizin yediğiniz insan eti

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sakarya Hendek’te yedi işçinin can verdiği fabrika patlamasının ardından MÜSİAD’ın verdiği yemeğe tepki göstererek, “Bir de utanmadan sıkılmadan ziyafeti paylaşıyorlar, sizin yediğiniz insan eti” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında yedi işçinin hayatını kaybettiği, 120’den fazla kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, söz konusu fabrikada daha önce yaşanan patlamalara değinerek, “Bu fabrika sicili temiz olan bir fabrika değil. 11 yılda 4 ayrı patlama oluyor, insanlar yine hayatlarını kaybediyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu fabrikanın sahibi kimlerden güç alıyorsa, fabrikasını her seferinde hiçbir önlem almadan açıyor” diye ekledi.

Ortada bir kaza olmadığını yaşananların cinayet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, patlamadan sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından verilen yemeğe değinerek, şu tepkiyi gösterdi:

“Sakarya’da insanların cenazeleri kalkmadan yemek verdiler, utanmadan sosyal medyada paylaştılar. Sizin yediğiniz yemek değil, insan eti.”

Kılıçdaroğlu ayrıca, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise patlama sonrası işçileri, yakınlarını değil fabrika sahibini araması üzerinden eleştirdi.

Fotoğraf: İHA

3 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yedi işçi hayatını kaybetti, 120’yi aşkın kişi de yaralandı.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik, Halis Yılmaz, Muhammet Çanakçı, Muhammet Aygün, Erhan Ateş ve Ramazan Kor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca patlamaya ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında fabrika müdürü, iş güvenliği uzmanı ve iki ustabaşı tutuklanırken, fabrika sahipleri Ali Rıza Coşkun ve oğlu Yaşar Coşkun patlamadan dört gün sonra gözaltına alındı.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) aktardığı bilgilere göre patlamanın gerçekleştiği fabrikada 2007 yılından bu yana çeşitli yıllarda pek çok kez benzer patlamalar gerçekleşti, hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler oldu ancak fabrika isim değişiklikleri ile faaliyetine devam etti.

Öte yandan MÜSİAD, yaşanan patlamanın sonrasında ‘destek vermek amacıyla’ bir yemek düzenledi. Fotoğrafları da sosyal medyada paylaşılan etkinlik tepki çekti.

Konuya dair açıklama yayınlayan MÜSİAD, yemekte yöneticilerin ve çevre illerden katılan üyelerin, işçilere yapılacak yardımları planladığını savundu.

Açıklamada, patlamanın meydana geldiği fabrika sahibinin yemekte bulunmadığı belirtilerek, “Sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını kınıyoruz” denildi.


Yedi işçinin can verdiği patlamanın yaşandığı fabrikanın sahiplerine gözaltı




Önceki Haber
Kadınlar, İstanbul'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü işgal etti
Sonraki Haber
İşkenceye maruz bırakılan Rojbin Çetin tutuklandı