Ana SayfaGüncelKocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Aygün dahil sekiz HDP’liye tahliye

Kocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Aygün dahil sekiz HDP’liye tahliye

HABER MERKEZİ – HDP Kocaeli il ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasında İl Eşbaşkanı Leyla Aygün’ün de aralarında bulunduğu sekiz kişi tahliye edildi, altı kişinin ise tutukluluğun devamına karar verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli il ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 27 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuklu yargılanan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP PM üyeleri Mehmet Alçınkaya ve Engin Güleser, HDP Gebze İlçe Eş Başkanları Ebubekir Çoban ve Meryem Uslu, Gebze Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Osman Kurum, HDP Darıca İlçe Eski Eşbaşkanı Kudret Davutoğlu, HDP üyeleri Kutbeddin Güneşsu, Emine Karaaslan, Mehmet Karaslan, Damla Bağcı, Mekiye Aydın, Necla Erdoğan ve Hasret Erdem Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Tutuksuz yargılananların ve avukatların hazır bulunduğu duruşmada savunma yapan tutuklular, haklarında iddiaların mesnetsiz olduğunu belirterek tahliyelerini talep etti.

Avukatların savunmasının ardından kararını veren mahkeme Engin Güleser, Leyla Aygün, Mekiye Aydın, Meryem Uslu, Hasret Erdem, Necla Erdoğan, Emine Karaaslan, Kudret Davutoğlu’nu tahliyesine karar verdi.

Damla Bağcı, Mehmet Alçınkaya, Mehmet Karaslan, Ebubekir Çoban, Osman Kurum, Kudbeddin Güneşsu hakkında ise tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verildi.

Davanın bir sonraki 8 Eylül’de görülecek.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Japonya'da sel: En az 58 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Demirtaş'tan muhalefete, medyaya, akademiye ve STK'lere çağrı