Ana SayfaGüncelMan Adası Davası: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek

Man Adası Davası: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek

HABER MERKEZİ – Yeniden görülen Man Adası Davası’nda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 197 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

İstanbul İstinaf Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Man Adası belgelerine ilişkin sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine üç ayrı davada toplam 694 bin lira tazminat ödemeye mahkum eden yerel mahkeme kararını bozmuştu.

Mahkemenin bozma kararı üzerine yeniden görülen davanın duruşması İstanbul Anadolu 5’inci  Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Kılıç’ın reddi hakim talebi mahkemece reddedildi.

Duruşmanın sonunda mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 110 bin TL, Ahmet Burak Erdoğan’a 15 bin TL, Ziya İlgen’e 17 bin TL, Mustafa Erdoğan’a 25 bin TL, Osman Ketenci’ye 20 bin TL, Mustafa Gündoğan’a ise 10 bin TL olmak üzere toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 28 Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirkete para gönderdikleri ve yurt dışına para kaçırdıkları”nı gösteren kimi belgeleri açıklamıştı.

Hükümet iddiaların ‘yalan’, belgelerin de ‘sahte’ olduğunu savunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan 1,5 milyon liralık tazminat davası açtığı Kılıçdaroğlu’na “Mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Oraya da para gitmedi. Bu yapılan işlemlerde hiçbir sorun yoktur” diye yanıt vermişti.

HDP ve CHP’nin Meclis araştırma için sunduğu önergeler AKP oylarıyla reddedilmiş, CHP belgeleri basına dağıtmıştı.

CHP’li Tezcan, Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının yurt dışına ‘milyonlarca dolar kaçırdığının’ kanıtı olarak öne sürülen belgeleri savcılığa teslim etmişti.

Savcılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, dünürü ve eniştesinin arasında bulunduğu beş isim hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Erdoğan ve yakınları ise, iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu’na 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.




Önceki Haber
Gazeteci Kaya hakkında 'örgüt propagandası'ndan soruşturma
Sonraki Haber
‘Demokrasi Buluşmaları’: HDP’liler Ulucanlar Cezaevi önünden seslendi