Ana SayfaGüncelMan Adası Davası: Kılıçdaroğlu ikinci kez Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek

Man Adası Davası: Kılıçdaroğlu ikinci kez Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek

HABER MERKEZİ – Yeniden görülen Man Adası Davası’nda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 359 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Kılıçdaroğlu, daha önce de 197 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

İstanbul İstinaf Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Man Adası belgelerine ilişkin sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine üç ayrı davada toplam 694 bin lira tazminat ödemeye mahkum eden yerel mahkeme kararını bozmuştu.

Mahkemenin bozma kararı üzerine yeniden görülen davanın duruşması Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada Erdoğan ve yakınlarının avukatı Ferah Yıldız ile davacı Özdemir Bayraktar’ın avukatı Burçin Altan, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in reddihakim talebinde bulunduğunu tutanağa yazdırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlarının avukatı Ferah Yıldız, reddihakim talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, ret nedenlerinin oluşmadığını belirterek bu talebi reddetti

Söz alan avukat Ferah Yıldız, Kılıçdaroğlu’nun 21 Kasım 2017’de grup toplantısında Erdoğan ile kardeşleri, dünürleri ve çocuklarını hedef alarak gerçek dışı iftiralarda bulunduğunu ve bunu ispatlayamadığını söyledi.

Ferah Yıldız, her bir müvekkil için ayrı ayrı tazminata hükmedilmesi talebinde bulundu.

Avukat Celal Çelik ise “Sayın Genel Başkanımız tarafından ileri sürülen iddialar ve değerlendirmeler asla hakaret kapsamlı değildir. Hele hele iftira asla söz konusu olmamıştır” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’a 150 bin lira, Özdemir Bayraktar’a 60 bin lira, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a 22’şer bin lira, Bilal Erdoğan’a 20 bin lira, Burak Erdoğan’a 16 bin lira, Mustafa Erdoğan’a 15 bin lira, Sadık Albayrak ve Ziya İlgen’e 14’er bin lira, Orhan Uzuner ve Osman Ketenciye’de 13’er bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme tazminatın 21 Kasım 2017’den itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmesine karar verdi.

Daha önce de Kılıçdaroğlu, yeniden görülen duruşmada Erdoğan ve yakınlarına 197 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 28 Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirkete para gönderdikleri ve yurt dışına para kaçırdıkları”nı gösteren kimi belgeleri açıklamıştı.

Hükümet iddiaların ‘yalan’, belgelerin de ‘sahte’ olduğunu savunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan 1,5 milyon liralık tazminat davası açtığı Kılıçdaroğlu’na “Mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Oraya da para gitmedi. Bu yapılan işlemlerde hiçbir sorun yoktur” diye yanıt vermişti.

HDP ve CHP’nin Meclis araştırma için sunduğu önergeler AKP oylarıyla reddedilmiş, CHP belgeleri basına dağıtmıştı.

CHP’li Tezcan, Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının yurt dışına ‘milyonlarca dolar kaçırdığının’ kanıtı olarak öne sürülen belgeleri savcılığa teslim etmişti.

Savcılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, dünürü ve eniştesinin arasında bulunduğu beş isim hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Erdoğan ve yakınları ise, iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu’na 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.


Man Adası Davası: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek




Önceki Haber
10 Ekim Davası'nda ara karar: Firari sanıklar için Interpol başvurusu talebi
Sonraki Haber
18 ilaç daha geri ödeme listesine alındı