Ana SayfaGüncelMardin Belediyesi’nde usulsüzlük: Üst düzey yöneticilere suç duyurusu

Mardin Belediyesi’nde usulsüzlük: Üst düzey yöneticilere suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde incelemelerini tamamlayan müfettişler, çok sayıda üst düzey yönetici hakkında usulsüzlük ve yolsuzluk nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen farklı alanlarda uzman olan üç mülkiye başmüfettişi, 2019’un Ağustos ayından bu yana kayyum yönetiminde olan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yaptıkları teftişi rapor haline getirdi.

Yapılan incelemelerde çok sayıda usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edildiği belirtildi.

Rapor doğrultusunda müfettişler, aralarında daire başkanları, genel müdür yardımcıları, genel sekreter yardımcılarının da olduğu birçok kişi hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, hakkında suç duyurusu yapılanlar arasında bir süre önce merkeze çekilen kayyum Mustafa Yaman tarafından görevlendirilen isimlerin de olduğu belirtiliyor.

19 Ağustos 2019’da belediye kayyum olarak atanan dönemin Mardin Valisi Yaman, 9 Haziran’da yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanmış, yani merkeze çekilmişti.

Müfettişlerin suç duyurusunda bulunduğu isimlerden biri de 26 Haziran’da görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün. Yenigün’ün yerine Vali Yardımcısı olarak görev yapan Murat Süzen atanmıştı.

Daire başkanları da görevden alındı

Mezopotamya Ajansı’nın karıştığı usulsüzlükleri belgeleri ile birlikte yayımladığı Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Zeyni Teker’in de görevden alındığı bildirildi.

Teker’in yanı sıra görevden alınan bir diğer isim ise yine ajansın karıştığı usulsüzlükleri gündeme getirdiği Kırsal Yollar Daire Başkanı Dinan Yıldırım.

Bu isimlerin yanı sıra Mali Hizmetler Daire Başkanı Adnan Kaya ile Destek Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Erkan’ın da görevlerinden alındığı ifade edildi.

Usulsüzlükler ortaya çıkıyor

Bu arada raporda yer alan usulsüzlükler de bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş.’de personel listeleri üzerinde oynama yapılarak belediyede çalışmayan beş kişiye 6 altı ay boyunca maaş ödendiği belirtildi.

Mardin Life’ın haberine göre Kent A.Ş.’de yapılan incelemede bazı isimlerin de belediyede çalışmadığı belirlendi. Geriye dönük yapılan incelemede söz konusu durumun bu yılın Ocak ayından beridir devam ettiği anlaşıldı.

Belediye şirketinin satın alma personelleri tarafından tutulan tutanakta “Satın alma ve personel maaş listeleri muhasebe bölümünde bulunan P.B. ve S.B. tarafından muhasebe sisteminde düzenlenir ve Kent A.Ş. üst düzey yöneticisi olarak görev yapan A.K. ve Kent A.Ş. personeli H.K. tarafından excel de liste haline getirilerek, bize teslim edilir. Yaptığımız incelemede muhasebe sisteminde düzenlenen evraklarda A.K. ve H.K. tarafından hazırlanan listenin farklı olduğu görüldü. Ekte bulunan listede yazan isimlerin excel ortamında hazırlanmış listelere eklendiği ve herhangi bir gerekçe olmadan haksız para aktarımı yapıldığı tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Yapılan incelemede belediye personeli olmadıkları tespit edilen Ö.Y., Ş.Y., M.H.T., C.Y. ve F.G. isimli kişilere her ay banka hesapları üzerinden 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişen ödemelerle altı ay boyunca toplam 171 bin 789 TL ödeme yapıldığı belirlendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Özak Tekstil yöneticileri ile güvenlik görevlileri işçileri darp etti
Sonraki Haber
Halk TV ve TELE 1'e 5'er gün yayın durdurma cezası