Ana SayfaGüncelMardin Büyükşehir Belediyesi’nde üç daire başkanı daha görevden alındı

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde üç daire başkanı daha görevden alındı

HABER MERKEZİ – Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde ihalelere fesat karıştırdıkları, usulsüz işlem yaptıkları tespit edilen üç daire başkanı daha görevden alındı.

2019’un Ağustos ayından bu yana kayyum yönetiminde olan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınan yöneticilere yenileri eklendi.

MA’dan Ahmet Kanbal’ın haberine göre görevinden alınan son üç isim usulsüzlük, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, kayırma ve benzeri birçok işlemle gündeme gelen Çevre Koruma Daire Başkanı Füsun Karaboğa, İtfaiye Daire Başkanı Hadi Çomaktekin ile Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Bingül oldu.

Her üç ismin belediyede müfettişlerce başlatılan inceleme sonucunda tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle görevden alındıkları belirtildi.

19 Ağustos 2019’da belediye kayyum olarak atanan dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman, 9 Haziran’da yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanmış, yani merkeze çekilmişti.

Bunun ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde incelemelerini tamamlayan müfettişler, çok sayıda üst düzey yönetici hakkında usulsüzlük ve yolsuzluk nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Ayrıca Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Zeyni Teker, Kırsal Yollar Daire Başkanı Dinan Yıldırım, Mali Hizmetler Daire Başkanı Adnan Kaya ile Destek Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Erkan da görevlerinden alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden mülteci çocuklar için oyuncak kampanyası
Sonraki Haber
'Sığınağı yönetenler kadınları korumaya odaklı çalışmıyor'