Ana SayfaGüncelMardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: Altı kişi tutuklandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: Altı kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde isimleri yolsuzluk ve usulsüzlüğe karıştığı tespit edilen kişilere dönük başlatılan operasyonda gözaltına alınan aralarında DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut’un da olduğu altı kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da belediye kayyum olarak atanan dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman, 9 Haziran’da yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanmış, yani merkeze çekilmişti.

Yaman’ın yerine kente vali olarak atanan Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum olarak görevlendirilmişti.

Demirtaş’ın kayyum olarak atanmasının ardından belediyede devam eden müfettiş incelemesi kapsamında birçok üst düzey yönetici rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük, kayırma, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri gerekçelerle görevden alınmıştı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında en az 15 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre gözaltına alınan isimlerden önceki dönem Kent A.Ş. Müdürü ve halen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü olan Mehmet Bulut ile bir kısım iş insanı, emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Bulut ile birlikte Mardin Valiliği Protokol Memuru Bülent Erdolu, Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım, belediyenin iş yaptığı firma yetkililerinden Mehmet Derviş Düzgören, Şeyhmus Demir ve Ahmet Acay tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki diğer isimlerin işlemleri ise sürüyor.


Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde üç daire başkanı daha görevden alındı

Mardin Belediyesi’nde usulsüzlük: Üst düzey yöneticilere suç duyurusu

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınanların sayısı 14’e yükseldi

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu kabul etti: Emniyet Nadira'ya ilişkin yanlış bilgi verdi
Sonraki Haber
Google, Türkiye'deki alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldı