Ana SayfaGüncelMardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu

HABER MERKEZİ – Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde isimleri yolsuzluk ve usulsüzlüğe karıştığı tespit edilen kişilere dönük başlatılan operasyonda en az 15 üst düzey yöneticinin gözaltına alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da belediye kayyum olarak atanan dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman, 9 Haziran’da yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanmış, yani merkeze çekilmişti.

Yaman’ın yerine kente vali olarak atanan Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum olarak görevlendirilmişti.

Demirtaş’ın kayyum olarak atanmasının ardından belediyede devam eden müfettiş incelemesi kapsamında birçok üst düzey yönetici rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük, kayırma, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri gerekçelerle görevden alınmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) aktardığına göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında üst düzey yöneticilere operasyon başlatıldı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nce gerçekleştirilen operasyonda en az 15 üst düzey yöneticinin gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Haberde, gözaltına alınanlar arasında belediyede son günlerde görevden alınan daire başkanlarının yanı sıra Kasım 2016’da belediyeye kayyum atandığı sırada göreve getirilen isimlerin de olduğu aktarıldı.


Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde üç daire başkanı daha görevden alındı

Mardin Belediyesi’nde usulsüzlük: Üst düzey yöneticilere suç duyurusu

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınanların sayısı 14’e yükseldi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kanal İstanbul güzergahında 63’ü etkin 267 heyelan alanı var
Sonraki Haber
ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş ile SKM MYK üyeleri serbest