Ana SayfaGüncelMardin’de elektrik kesintisine karşı yol kapatma eylemi

Mardin’de elektrik kesintisine karşı yol kapatma eylemi

HABER MERKEZİ – Mardin Kızıltepe’de çiftçiler ve köylüler, DEDAŞ’ın elektrik kesintilerine karşı Dikmen-2 Trafo Merkezi’nin önünde yol kapattı.

Mardin’in Kızıltepe, Derik ve Artuklu ilçelerinde 100’ü aşkın kırsal mahalle, çiftçilikle uğraşan kimi abonelerin borçları bulunduğu gerekçesiyle 14 Mayıs’tan bu yana elektriksiz.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) tarafından elektriği kesilenler eylemler yapıyor.

Elektrik kesintilerine karşı çiftçiler ve köylüler bugün Dikmen-2 Trafo Merkezi’nin önünde bir araya gelerek yolu kapattı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, devam eden kesintilerin sona erdirilmesi talebiyle kalabalığın toplanması üzerine bölgeye yüzlerce jandarma, zırhlı araç ve TOMA sevk edildi.

Jandarma komutanı ile görüşen çiftçiler taleplerini dile getirirken, kalabalıktan dağılmaları istendi.

Kalabalığın saatler süren bekleyişinin ardından jandarma komutanı talepleri yetkililere aktardığını belirterek, kendilerine 17 Temmuz Cuma gününe kadar süre verilmesini istedi.

Sorunun Cuma gününe kadar çözüleceğini savunan jandarma komutanı ile yapılan görüşmenin ardından kalabalık dağılırken, sorununun çözülmemesi durumunda Cuma günü Ceylanpınar-Kızıltepe yolunda eylem gerçekleştirileceği belirtildi.


Mardin’de mahkeme kararı olan mahallelere elektrik verilecek

Mardin’de elektriği kesilen köylüler trafo önlerinde nöbette




Önceki Haber
HDP’nin İstanbul’daki “Demokrasi Buluşmaları”nın programı belli oldu
Sonraki Haber
ABD’den 'Türk Akımı' ve 'Kuzey Akım 2' projelerindeki ülkelere: Hemen çıkın ya da riski göze alın