Ana SayfaGüncelMayıs’tan beri elektrik ve suları yok: Kavurucu sıcakta eriyorlar

Mayıs’tan beri elektrik ve suları yok: Kavurucu sıcakta eriyorlar

HABER MERKEZİ – Mardin’de 100’den fazla mahalleye 14 Mayıs’tan bu yana elektrik verilmiyor. Suların da kesik olduğu mahallelerde yükleri artan kadınlar, “Bize düşmanca davranmasınlar” diyerek, en azından bayram öncesi elektrik kesintisinin son bulmasını istiyor.

Hissedilen sıcaklığın 40’lı derecelerde olduğu Mardin’de 100’den fazla mahalleye, 14 Mayıs’tan bu yana elektrik verilmiyor.

Dicle Elektrik ve Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) “borçların ödenmediği” iddiasıyla Derik, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerine bağlı 100’den fazla mahallede elektrikleri kesti.

Kesintilerin merkez trafolardan yapılması nedeniyle borcu olan, olmayan herkes bundan etkilenirken, yerleşim yerleri karanlıkta kaldı.

Elektrik kesik olduğu için suların da akmadığı evlerde yaşayanlar yarınki Kurban Bayramı’nda ne yapacaklarını düşünüyor.

Şimdilik mahallelere günde sadece bir saat elektrik veriliyor. İnsanlar bu kısa zaman diliminde acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, bir yandan kavurucu sıcaklar bir yandan Covid-19’un yarattığı tedirginlik yurttaşları bunaltıyor.

JinNews, elektrik ve sular kesik olduğu için yükleri daha da ağırlaşan kadınlarla konuştu.

Sıcak hava perişan etti

Artuklu ilçesine bağlı Yukarı Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Fehime Doğan, özellikle su kesintileri yüzünden perişan olduklarını dile getirdi.

Bahçelerinin kuruduğunu, hayvanlarının ise susuzluktan kırıldığını anlatan Doğan, “Bu sıcak havada çocuklarımız dışarıda perişan oluyor. Eve de gelemiyorlar. Ağaç dibinde gölgeliğe gidiyorlar. Yetkililerden rica ediyoruz bir şey yapsınlar. Kimse kimsenin düşmanı değil, bize düşmanca davranmasınlar” diye tepki gösterdi.

Kesintiler en çok kadın ve çocukları zorluyor

‘İşkenceye son verin’

Aşağı Yeniköy (Gundîke Evdo) Mahallesi’nden Celile Çıray ise şu sözlerle tepki gösteriyor:

Bayram geliyor, ama biz hiçbir hazırlık bile yapamıyoruz. Ne bayram temizliği ne de başka bir şey yapabildik. Bu işkenceye bir son versinler artık. Çocuklarımız günde bir saat serin hava görüyorlar. Burada hastamız var, yaşlımız var. Her gün dışarıdan su da alamıyoruz. Tarlalar kuruyor, bahçeler kuruyor. Olan yine biz kadınlara oluyor. Buna bir çözüm bulunsun. Yeter artık.

Elektronik aletler yandı

Aynı köyden Hanım Çıray da, kesintiler nedeniyle elektronik aletlerinin yandığını söyledi.

Çıray, “Ne temiz odamız kaldı ne de temiz kıyafetimiz. Bayrama da bu şekilde gireceğiz. İnsanlar hazırlık yaparken biz evde oturuyoruz. Bu hak değil” dedi.




Önceki Haber
Pınar Gültekin'in annesi: Toprak utandı gencecik kızları almaya, bunlar öldürmekten utanmadı
Sonraki Haber
Andrey Bitov imzalı "Harfler Ülkesine Yolculuk" Aras'tan çıktı