Ana SayfaToplumsal CinsiyetMilletvekili Işık’tan evli olduğu kadına şiddet, HDP’den açıklama

Milletvekili Işık’tan evli olduğu kadına şiddet, HDP’den açıklama

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Mensur Işık’ın evli olduğu Ebru Işık’ı darp ettiği, bunun üzerine Işık hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirtildi. HDP Kadın Meclisi, kadının beyanını esas alarak gerekli araştırmayı başlattığını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Mensur Işık’ın, dün gece saatlerinde, eşi Ebru Işık’ı Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan evinde darp ettiği belirtildi.

Hastaneye kaldırılarak tedavi edilen Ebru Işık, erkek hakkında şikayette bulundu.

Ajanslarda yer alan haberlerde, başlatılan soruşturma kapsamında Mensur Işık hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ifade edildi.

HDP Kadın Meclisi: Araştırma başlattık

HDP Kadın Meclisi de bir açıklama yaparak, kadına yönelik şiddet vakasına ilişkin araştırma başlattıklarını ifade etti.

“Bu sabah saatlerinde, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığı haberi medyaya yansıdı. Basına yansıyan kadına yönelik bu şiddetle ilgili kadının beyanını esas alarak gerekli araştırmayı başlattığımızı belirtmek isteriz.
“Kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele, HDP Kadın Meclisi olarak varlık ve mücadele gerekçemizdir. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağız ve bununla mücadele etmekte ısrarlı olacağımızı bir kez daha kadınlar başta olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz.
“Konuyla ilgili durumu araştırdığımızı ve gerekli mekanizmaları işleteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
LGS sonuçları açıklandı
Sonraki Haber
Veda bulutları