Ana SayfaDünyaMinbiç’te top atışı: Bir aile hedef alındı, üçü çocuk altı kişi öldü

Minbiç’te top atışı: Bir aile hedef alındı, üçü çocuk altı kişi öldü

HABER MERKEZİ – Minbiç’e dönük top atışlarında aralarında çocukların da olduğu altı kişi yaşamını yitirdi, yaralılar var. Yerel askeri kaynaklar, top atışlarının Türkiye ile desteklediği grupların bulunduğu bölgelerden yapıldığını iddia ediyor.

Minbiç’e yönelik top atışı yapıldığı, bu nedenle aralarında çocukların da olduğu aynı aileden altı kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Saldırı nedeniyle altı kişi de yaralı. Yerel kaynakların aktardığına göre, yaralananlardan ikisi çocuk ve hayati tehlikeleri sürüyor.

Bölgedeki kaynaklar yaşamını yitiren ve yaralanan çocukların fotoğraflarını paylaştı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Minbiç Askeri Meclisi, ölüm ve yaralanmalara neden olan top atışlarının Türkiye ve denetimindeki grupların hâkimiyetlerinde tuttuğu bölgelerden yapıldığını kaydetti.

Açıklamada, Türkiye denetimindeki Minbiç’in Şêx Nasir ve Ewlaşlî köylerinden kentin kuzeybatısındaki Qort Wêran ve Wîlanlî köylerine yönelik top atışı yapıldığı belirtildi.

Minbiç’e dair

Suriye’deki iç savaşla birlikte, 2012 ile 2014 yılları arasında Minbiç’e çok sayıda örgüt hükmetti. 2014 yılına gelindiğinde ise IŞİD 30’a yakın örgütü saf dışı bırakarak kentin tek hâkimi oldu.

IŞİD’den kaçarak YPG’yle işbirliğine giden örgütlerin katılımıyla 2016 yılında kent IŞİD’den kurtarıldı. Birçok bileşeni olan Minbiç Askeri Meclisi kuruldu.

YPG, 2018 yılının temmuz ayında, Türkiye’nin karşı duruşu nedeniyle Minbiç’te bulunan son danışma grubunun kentten çekildiğini duyurmuştu.

Türkiye, kentin kimi bölgelerini desteklediği gruplar aracılığıyla elinde tutuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"İktidar küresel çapta biat istiyor, bunu elde etmesi çok zor"
Sonraki Haber
Akşener'den AKP'ye tepki: İstanbul Sözleşmesi'ni hakkıyla uygulayın