Ana SayfaToplumsal CinsiyetMuğla’da kadınların “mor konvoy” eylemine polis engeli

Muğla’da kadınların “mor konvoy” eylemine polis engeli

HABER MERKEZİ – “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kapsamında HDP ve HDK’li kadınların yapmak istediği “mor konvoy” eylemi polis tarafından engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri’nin “Kadın mücadelesi her yerde” kampanyası kapsamında bu hafta Muğla’da yapmayı planladıkları “mor konvoy” eylemi, polisler tarafından engellendi.

Engellemeye tepki gösteren kadınlar, HDP Muğla İl binasında açıklama yaptı.

Kadınlar adına açıklamayı okuyan HDP Bodrum İlçe Eşbaşkanı Zuhal Macit, kadınlara yönelik saldırılara karşı bir aylık kampanya çerçevesinde, alanlarda olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kadına yönelik artan şiddet ve kadın intiharları konusunda yapacakları “Mor Konvoy” kampanyasının salgın bahane edilerek yasaklandığını ifade eden Macit, faşist zihniyetin kadın mücadelesini geriletemeyeceğini söyledi.

“Mücadele tarihimizden aldığımız güçle emek sömürüsüne, savaşa, tecride, şiddete, çocuk istismarına, erkek egemenliğine, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, yoksulluğa, ayrımcılığa, ırkçılığa, milliyetçiliğe, nefret söylemlerine karşı mücadele edeceğiz ve kazanılmış haklarımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz.”
İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmesine, 6284 sayılı kanunun askıya alınmasına, çocuklara yönelik cinsel istismarı düzenleyen Türk Ceza Yasası’nın (TCK) 103. maddesi ile ilgili af girişimlerinin karşısında AKP-MHP faşist iktidarının ikiyüzlü siyaset anlayışını her yerde teşhir edeceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Baro başkanlarından çağrı: TBMM Adalet Komisyonu Başkanı’nı buraya davet ediyoruz
Sonraki Haber
Canlı Blog | Dünya çapında can kaybı 524 bini aştı