Ana SayfaGüncelMunzur Festivali’ne ‘Corona’ engeli

Munzur Festivali’ne ‘Corona’ engeli

HABER MERKEZİ – Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin Corona virüsü salgını nedeniyle bu sene yapılamayacağı duyuruldu.

Dersim Belediyesi ve Dersim Dernekler Federasyonu, her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin Corona virüsü salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyeceğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin Dersimlilerin tarihine, kültürüne, inancına, diline ve doğasına sahip çıkma çabası olduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyesinden çocuk atölyesine kadar birçok etkinlikle 20’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivaliyle sizlerle buluşmayı planlıyorduk.

Yakın zamanda Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleriyle yapılan toplantıda, ortaya çıkan eğilim doğrultusunda bu yıl dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarından kaynaklı, festivalimizi halk sağlığını gözettiğimiz ve yeni risklerin ortaya çıkmasını engellemek adına bir yıl sonra 20’nci yılın coşkusuyla gerçekleştireceğimizi ilan ediyoruz. Bu bağlamda festivalimiz bu sene zorunlu nedenlerden kaynaklı ertelense de Dersim’de planlanan yıkım projelerine karşı alanlarda olacağımızı belirtmek istiyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ermeni Kilisesi'nin haçını söken kişiye En'am Suresi'yle ceza ve tahliye
Sonraki Haber
Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan Abakarov’un ifadesi yeniden alınacak