Ana SayfaToplumsal CinsiyetNadira Kadirova’nın ölümü: Emniyet, savcılığın aksine soruşturmanın sürdüğünü açıkladı

Nadira Kadirova’nın ölümü: Emniyet, savcılığın aksine soruşturmanın sürdüğünü açıkladı

HABER MERKEZİ – Ekim 2019’da verilen bir soru önergesine tam 9 ay sonra yanıt veren Emniyet Genel Müdürlüğü, Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne dair soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Ankara Başsavcılığı ise soruşturmada takipsizlik kararı vermişti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın ölümüne dair Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle 7 Ekim 2019’da verdiği soru önergesine tam 9 ay sonra yanıt verildi.

Oktay adına önergeyi yanıtlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği “takipsizlik” kararının aksine soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Verilen yanıtta şu ifadeler yer aldı:

“Kolluk kuvvetleri görevlerini, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve devam ettirilmesi amacı ile kanunların kendisine verdiği yetkiye dayanarak, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak ifa etmekte olup adli makamların bilgisi ve talimatları doğrultusunda yerine getirmektedir.
“Soru önergesinde bahsi geçen olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019/148242 soruşturma numarası ile tahkikat devam etmektedir.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin 2 Mart 2020 tarihinde takipsizlik kararı vermişti. Savcılığın kararına yapılan itiraz da 8 Mayıs’ta reddedilmişti.

Ne oldu?

Özbekistanlı 23 yaşındaki ev emekçisi Nadira Kadirova, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın hasta eşine bakıcılık yapıyordu.

Kadirova, 23 Eylül 2019’da Ünal’ın Ankara’daki evinde ölü bulundu.

Ünal’ın silahıyla intihar ettiği iddia edilen Kadirova’nın ölümü şüpheli olarak görüldü, kadınlar sosyal medyada “Nadira’ya ne oldu?” diye sordu. CHP, HDP ve Saadet Partisi’nden vekiller de konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kasım 2019’da Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen raporda, Kadirova’nın, elinde swap izi (ateşli silah artığı, eldе kan vе barut sıçramaları) bulunamadığı açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Mart 2020’de Kadirova’nın ölümüne “intihar” dedi ve takipsizlik kararı verdi.

Kadirova’nın avukatları karara itiraz etti ancak reddedildi.

Bunun üzerine takipsizlik kararı Anayasa Mahkamesi’ne (AYM) taşındı.


Karınca, bianet

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İETT otobüsü köprü ayağına çarptı: 19 yaralı
Sonraki Haber
Avrupa Süryaniler Birliği'nden Türkiye’ye operasyon tepkisi