Ana SayfaEkolojiNedeni olası deprem: İstanbul’daki tüm binalar 3 yılda tek tek incelenecek

Nedeni olası deprem: İstanbul’daki tüm binalar 3 yılda tek tek incelenecek

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Deprem Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ni başlattı. Bu kapsamda, kentte bulunan 1 milyon 200 bin binanın 3 yıl içerisinde taranması hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, kentin en önemli sorunlarının başında gelen depremle ilgili, “Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ni başlattı.

Projenin tanıtım toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Taygun Kahraman yaptı.

“Amacımız; risk barınma ihtimali olan binaların yapısal durumlarının tespit edilmesi. Hasar alacak yapılara noktasal müdahale programıyla birlikte, bu yapıları şu an da tespit etmek. Sonrasında, ikinci aşamada, bu 790 bin binanın sıralamalarını yapmak.
“Öncelikli tabi göçme riski bulunan, hasar alması beklenen yapılara güçlendirme ya da yeniden yapma yöntemleriyle birlikte, tabii ki İstanbullularla birlikte müdahale etmek.
“Sonrasında, güçlendirme ve yeniden yapma usulüne uygun, binaların dayanıklılığının artırılmasına, insanlarımızın olası bir İstanbul depreminden sonra bu binalardan iki ayaklarının üstüne çıkmalarını sağlayacak bir altyapıya kavuşmak. Nihai hedefimiz bu.”

Daha sonra konuşan İmamoğlu da şehrin en önemli gündeminin deprem olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Gündemi bulandırmanın, gündemi başka bir yöne çekmenin bir anlamı yoktur. Bu şehre harcanacak bir kuruş var ise, kredi bulunmuşsa, bulunacaksa harcanacağı şey bellidir; deprem. Kanal safsatası değildir.
“Depremle ilgili sürecin çözümüne harcamayıp başka bir yere para harcamak bu millete ihanettir. Milletin canını hiçe saymak demektir. Yüz milyarlarca liralık tehdit dururken, bizim bu işi çözmemiz lazım. Hiç kimsenin buna ‘hayır’ diyeceğini düşünmüyorum.”

Yapı tespit taramaları

‘Yapı Tespit Taramaları’, Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla hayata geçen Deprem Seferberlik Eylem Planı doğrultusunda, ilk etapta Avcılar ve Silivri’de yapılacak.

Şehirdeki konutların dayanıklılığını ölçecek ‘Hızlı Tarama Yöntemi’ni geliştiren İBB, binaların tamamını tek tek inceleyecek.

Bu sayede, İstanbul’da bulunan 1 milyon 200 bin binanın 3 yıl içerisinde taranması hedefleniyor.

Bugüne kadar elde edilen veriler, matematiksel ve istatistiki bilgilere dayanıyordu. İlk kez, İBB’nin bu çalışmasıyla, tüm binaların durumu, noktasal olarak ortaya konulacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ölüm orucundaki avukat Timtik konuşmakta zorlanıyor
Sonraki Haber
Erdoğan, YAŞ kararlarını onayladı