Ana SayfaGüncel‘Ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal’ın tahliye edilmemesi işkencedir’

‘Ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal’ın tahliye edilmemesi işkencedir’

HABER MERKEZİ – Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal’ın ATK raporuna rağmen tahliye edilmemelerine tepki gösteren Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, bu kararın ‘işkence’ anlamına geldiğini vurguladı.

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “hapishanede kalmaları uygun değil” raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, zorla hastaneye kaldırılmıştı.

Timtik ile Ünsal’a yönelik bu tutumu eleştiren Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu yazılı bir açıklama yaptı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan tahliye başvurusunun reddedilmesinin kınandığı açıklama şöyle:

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 16 avukat hakkında verdiği mahkumiyet kararı, siyasi saiklerle ve bütün usul kuralları ihlal edilerek verilmiş hukuksuz bir karardır. Adil yargılama talebiyle ölüm orucunda bulunan iki meslektaşımız hakkında verilen ‘tutukluluğun devamı ve hastaneye sevk kararı’ ise bu hukuksuzluğu katmerleştiren hem Ebru ve Aytaç için hem de aileleri, meslektaşları için işkence niteliğindedir.

ÇHD: Bilgi alamıyoruz, refakatçi talebi reddedildi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) de Timtik ile Ünsal’ın durumuna ilişkin Twitter üzerinden açıklama yaptı.

ÇHD, gece boyunca Timtik ve Aytaç’ın durumuna ilişkin bilgi almak isteyen avukatları ve yakınlarına net bilgi verilmediğini, yapılan refakatçi talebinin de reddedildiğini açıkladı.

Ebru ve Aytaç, tüm gece zorla müdahale tehdidi altında hastane odasında tek başlarına tutuldular. Tek başına ihtiyaçlarını göremeyecek olan iki arkadaşımız için yapılan refakatçi talebi gece boyunca reddedildi. Arkadaşlarımızın sağlık durumlarından endişeliyiz. Müdahale tehdidi altında, tek başlarına ihtiyaçlarını göremez oldukları raporluyken zayıf bünyeleriyle tüm gece tek başlarına bir odada tutuldular. Bu endişeyi gidermek, ihtiyaçlarını karşılamak için onlarla görüşmek istiyoruz.

Ne oluyor?

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, ölüm orucundaki tutuklu avukatların başvurusunu kabul ederek sağlık durumlarının cezaevinde kalmaya uygun olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda muayene olmalarına karar vermişti.

ATK, Timtik ve Ünsal ile ilgili ilk raporunu açıkladı ve her ikisi için de “Hapishanede kalmaları uygun değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Timtik ve Ünsal’ın avukatları, bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne raporla birlikte tahliye dilekçelerini sundu.

Ancak mahkeme, tahliye talebini reddederek iki avukatın da tutukluluğunun devamına hükmetti.

Mahkeme ayrıca, “Hastane koşullarında tıbbi takip ve tedavilerinin ivedi olarak sağlanması hususunda gereğinin ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına” karar verdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB), verilen bu kararın ‘zorla müdahaleye zemin hazırlamaya’ yönelik olduğunu vurguladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sivas'ta erkek şiddeti: Kendisinden ayrılmak isteyen kadının ailesini öldürdü
Sonraki Haber
Prof. Naci Görür’den deprem uyarısı