Ana SayfaCezaevleriÖlüm orucundaki Timtik’le görüşen CHP’li vekil: Durumu çok kaygı verici

Ölüm orucundaki Timtik’le görüşen CHP’li vekil: Durumu çok kaygı verici

HABER MERKEZİ – “Adil yargılanma” talebiyle avukat Aytaç Ünsal’la birlikte cezaevinde ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik’le görüşen CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Durumu çok kaygı verici” dedi ve ekledi: “Adalet Bakanlığı hayati tehlikesi giderek büyüyen Timtik ile bir an önce diyalog kurmalı.”

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda. Timtik’in eylemi 207, Ünsal’ın ise 176’ncı gününde.

Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ünsal 63’üncü, Silivri 9 No’lu Cezaevi’ndeki Timtik ise 94’üncü gününde eylemini ölüm orucuna çevirmişti.

Her iki eylemcinin de sağlık durumları kritik bir aşamada olduğu belirtiliyor.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi’ne yaptığı ziyaret kapsamında ölüm orucundaki avukatlardan Ebru Timtik’le görüştü.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer

Timtik’in sağlık durumunun kaygı verici olduğunu söyleyen Çakırözer, “Cezaevine girmeden 90 kilo olan avukat Ebru Timtik, 35 kiloya düşmüş durumda. Böyle devam ederse hayati tehlikesi büyüyecek. Durumu çok kaygı verici” dedi.

CHP’li vekil, “Kendisine ‘ölüm orucunu bırakmasını, yaşayarak mücadele etmesi gerektiğini’ söyledim. O da yargılandıkları ÇHD davasında adil yargılama görmediklerini ve bu yüzden ve tek taleplerinin ‘adil yargılanmak’ olduğunu ifade etti” diye ekledi.

Çakırözer, “Adalet Bakanlığı hayati tehlikesi giderek büyüyen Timtik ile bir an önce diyalog kurmalı” çağrısında bulundu.

“Yargıtay bu adaletsiz kararı bozarsa eylemi sonlandıracağım”

CHP’li Çakırözer’in aktarımına göre Timtik ise şunları söyledi:

“Toplumsal açıdan beklentilerimizin birçoğu karşılandı. Meslektaşlarımızdan, barolardan destek geldi. Uluslararası hukuk örgütlerinden dayanışma geldi. Şimdi sadece adli yargılanma talebimizin Yargıtay’daki sonucu kaldı.
“Bizim duruşmalarımızda yaşanan hak ihlallerini herkes biliyor. Savunma hakkımız bile kullandırılmadı. Yargıtay’ın da bunu göreceğine ve dosyada öncelikle usulden bozmaya gideceğine inanıyorum. Yargıtay’ın bu adaletsiz kararı bozması halinde ölüm orucunu sonlandıracağım.”

Cezaevinde kendisi gibi avukat olan Barkın Timtik ve teyzesi Sultan Kaya ile birlikte kaldığını söyleyen Timtik, “Benim taleplerimi dile getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin yakınlarında pankart açmak istedi diye teyzemi de tutukladılar. 22 gündür o da benim yanımda. Tek suçu benim yaşamamı isteyip, taleplerimi dile getirmesi. Ona yapılan adaletsizlik de bir an önce bitmeli” diye belirtti.

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukat Ebru Timtik de “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosya şu an Yargıtay’da.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP kurultayı: Parti Meclisi'ne seçilen sekiz isim belli oldu
Sonraki Haber
Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: Ölü ve yaralılar var