Ana SayfaKültür-Sanat“Ortanormal” çevrimiçi konuşma serisi

“Ortanormal” çevrimiçi konuşma serisi

HABER MERKEZİ – “Ortanormal” konuşma serisi Orta Format çatısı altında 8 Temmuz’da başladı. Eylül ayına dek online olarak sürecek ve herkesin katılımına açık olan konuşma dizisinde, güncel sanat alanındaki güvencesizlik ve salgın sonrası alternatif örgütlülük yöntemlerine odaklanılıyor.


Haber: Hasan Özhan Ünal


Çağdaş fotoğraf dergisi olan Orta Format’ın düzenlediği “Ortanormal” konuşma serisi geçtiğimiz günlerde online olarak başladı.

Zoom programı üzerinden gerçekleşen konuşma serisi, güncel sanat alanındaki güvencesizlik ve salgın dönemi sonrası alternatif örgütlülük yöntemleri ve stratejilerine odaklanıyor.

Serinin ilk bölümü 8 Temmuz’da yapıldı. Görsel sanatlar alanında çalışan ve üretenler arasında dayanışmaya dair bir paylaşım ağı olan Omuz Dayanışma ve Paylaşım Ağı’ndan (Omuz) Sevim Sancaktar ve Saliha Yavuz konuşmacıydı.

Serinin sonraki ayağı ise 14 Temmuz’da olacak. Bu yayında Dağılarak Örgütlenme ve Sanat Pratikleri’ni Ebru Yetişkin ve Bager Akbay anlatacak. Bu konuşmada Yetişkin ve Akbay teknolojiyle birlikte değişen düşünme ve örgütlenme yollarından bahsederek günümüz sanatı ile ilişkilerini irdeleyecek.

Geriye kalan 10 dizilik konuşma serisi de yine sanatçı, sanat eleştirmeni, akademisyen, sanatın diğer alanlarındaki örgütler, sanat hukukçusu gibi paydaşların katılımıyla ortalama haftada bir günlük periyotlarla devam edecek.

Program takvimi şöyle:

Güncel sanat alanında güvencesizlik konusunun masaya yatırıldığı “Ortanormal” konuşma serisi organizatörleri, ilgilenen herkesi online konuşma ve tartışmalara davet ediyor.

Editörlerden Şener Soysal, “Ortanormal”i ise şöyle ifade ediyor: “Yeni normal içinde, eskisinden de farkı olmayan anormal bir normal.”

Ortanormal’in Zoom kanalına, yani konuşmalara takvimdeki tarihlerde şu linkten katılabilirsiniz: https://bit.ly/ortanormal

Orta Format ve “Güncelleme” hakkında

Orta Format, çağdaş fotoğrafa dair röportajların, yazıların ve projelerin paylaşıldığı bir e-dergi.

Dergi yedi yıldır güncel fotoğraf pratikleri üzerine “Güncelleme” adı altında online yayınlar yapıyor. Bu yayınlarda okuyucular ile içeriğe dahil olan sanatçı ve yazarlar arasında etkileşim sağlanıyor.

Daha önce metin olarak kurgulanan bu yayınlardaki konuşmalar, Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl konuşma formatında ve katılımlar herkese açık.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Guardian'a göre yol temalı en iyi 10 film
Sonraki Haber
KYK'den kredi ve burs ödemelerine ilişkin açıklama