Ana SayfaCezaevleriPatnos Cezaevi: ‘Yemeklerden böcek çıkıyor, hasta tutuklular hastaneye götürülmüyor’

Patnos Cezaevi: ‘Yemeklerden böcek çıkıyor, hasta tutuklular hastaneye götürülmüyor’

HABER MERKEZİ – Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Adnan Aksu, yemeklerde kıl ve böcek çıktığını, hasta tutukluların hastaneye götürülmediğini söyledi.

Cezaevlerinde Corona virüsü salgını süresince artan hak ihlallerine bir yenisi daha eklendi.

Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Adnan Aksu, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevindeki hak ihlallerini anlattı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) aktardığına göre Aksu, cezaevinde suların çamurlu aktığını, yemeklerden kıl, kurt böceği ve sinek çıktığını söyledi.

Salgına karşı da önlem alınmadığını belirten Aksu, “4 günde bir ilaçlanan cezaevi artık ilaçlanmıyor. 20 kişiye bir kutu dezenfekte veriliyor, oda aynı gün neredeyse bitiyor. Sabun pahalı bir şekilde mahkumlara satılıyor” dedi.

Aksu, hasta tutukluların başvurulara rağmen hastaneye götürülmediğini ifade etti.

28 yaşındaki Aksu, “Son 3 aydır gelen elektrik faturası fişi mahkumlara verilmiyor. Cezaevi yönetimi bir kağıdın üstüne istedikleri miktarı yazıp borcunuz bu, ödeyin diyorlar” diye belirtti.

Konuya ilişkin MA’nın aradığı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi personelinin, iddialara ilişkin bilgi verme yetkilerinin olmadığını, bilgi alınması için adli makamlara başvuru yapılması gerektiğini bildirdi.


“Engelleri yıkmak için tek çare dayanışma”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Turgut Öker’e "Cumhurbaşkanına hakaret"ten bir ceza daha
Sonraki Haber
Erdoğan: Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz