Ana SayfaToplumsal CinsiyetPınar Gültekin’in annesi: Toprak utandı gencecik kızları almaya, bunlar öldürmekten utanmadı

Pınar Gültekin’in annesi: Toprak utandı gencecik kızları almaya, bunlar öldürmekten utanmadı

HABER MERKEZİ – Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, “Artık yeter, bunca genç kız toprağın altına girdi. Toprak utandı gencecik kızları almaya ama bunlar kadınları öldürmekten utanmadı” diyerek kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Muğla’da Cemal Metin Avcı’nın öldürdüğü 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, kızıyla yaptığı son görüşmeyi anlattı ve kadın cinayetlerine bir kez daha tepki gösterdi.

JinNews’ten Dilan Babat’a konuşan Gültekin, “Pınar’ın okumasını istemiyorduk ama kızım okumayı çok istiyordu. Sürekli bana, ‘anne ben okuyacağım, evlenmeyeceğim, bir erkeğin eline bakmayacağım. Sizi de kurtaracağım. Bizden kimse okumadı ama ben okuyacağım’ diyordu” ifadelerini kullandı.

Bizim okutmak istememize rağmen, bizden gizli üniversite sınava girdi. Girdiği sınavda İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyonculuk bölümünü kazandı. Bize de kazandığını söylememişti, en son akrabalarımızdan birine söylemişti oda gelip bize, ‘Pınar’ın dersleri çok iyi sınavı da kazandı siz bunu okula gönderin’ dedi.

Her yıl ben kızımı görmeye Muğla’ya gidiyordum. Bu yıl okulu bitirmişti. Kaldığı evinde de eşyalarının hepsini toplamış bizim oraya gitmemizi bekliyordu. Cumartesi günü kızımı görmeye gidecektim. Hem bayramda yanında olacaktım sonrasında hep birlikte yeniden İstanbul’a gidecektik. Kızım okurken, modellik işi de yapıyordu. Bugüne kadar, bir kez biri gelip benim kızımı bana şikâyet etmedi. Benim kızım kimseyi incitmezdi, dört dörtlük biriydi.

Şefika Gültekin

‘Rahatsız eden başka biri vardı’

Kendilerinin, kızını öldüren Cemal Metin Avcı’dan haberleri olmadığını belirten Gültekin, “Kızım bana her şeyi anlatıyordu. Hatta onu rahatsız eden başka biri vardı, kalkıp bunu söyledi ‘beni rahatsız ediyor’ dedi. Pınar bize bunu söylediğinde kalkıp Muğla’ya giderek onu rahatsız eden kişiyi de şikayet ettik. Cemal Metin Avcı’nın kızımı rahatsız ettiğini arkadaşları, Pınar kaybolduktan sonra söyledi” diye konuştu.

Pınar kaybolmadan önce görüntülü konuştuklarını anlatan Gültekin, bir daha kızından haber alamadığını söyledi.

Ben hastaydım hastaneye gidip gitmediğimi, kimin beni hastaneye götüreceğini sordu. Ben de saat 16.00 gibi Bakırköy Devlet Hastanesi’nde randevum olduğunu ve kardeşimin gelip beni götüreceğini söyledim. Ben hastaneden döndükten sonra diğer kızıma, ‘Pınar’ı ara konuşayım aklı bende kalmasın öyle büyük bir sorun yok’ diyeceğimi belirttim.

Telefon açtık ama telefonu kapalıydı gece yarısına kadar ben Pınar’ı defalarca aradım ama telefonu sürekli kapalıydı. Pınar’ın bir kez olsun telefonu kapalı olmazdı, sonraki gün Pınar’a ulaşamadığımız için bir arkadaşını aradım. Pınar’ın arkadaşına, ‘Pınar’a ulaşamıyorum, bir evine gidip bakın bu kıza bir şey olmuş olmasın’ dedim. Arkadaşı evine gidip kapıyı çalmasına rağmen açan olmamış. Arkadaşı hemen jandarmaya haber vermiş. Arkadaşı bizi aradıktan hemen sonra biz babasıyla kalkıp Muğla’ya gittik.

‘Bizi asla habersiz bırakmazdı’

Gültekin, Muğla’ya Pınar’ın evine gittiklerini ve bütün eşyalarının toplanmış, yemek yediği tabakların da tezgahta bırakılmış olduğunu belirtti.

Şefika Gültekin, “Hiçbir kıyafetine, bir şeyine karışmamıştı. Pınar asla bizi habersiz bırakmazdı. Ama direk benim aklıma ‘öldürdüler’ hissi doğdu. Pınar öyle arkasında her şeyi bırakacak biri değildi” dedi.

‘Artık yeter, bunca genç kızın toprağın altına girdi’

Kadın cinayetlerine tepki gösteren Gültekin, “Artık yeter, bunca genç kızın toprağın altına girdi. Toprak utandı gencecik kızları almaya ama bunlar kadınları öldürmekten utanmadı” dedi ve şunları ekledi:

Bu kadınlar size ne yaptı da öldürüyorsunuz? Ben hakkımı o adama helal etmiyorum. Bunu idam etseler bile, benim canımın acısı geçmez. Onun da bir evladı var, benim kızıma yaptı ama onun kızına zarar gelmesini istemem. Bu can acısı hiçbir şeye benzemiyor. Müebbet bile verseler benim canım gittikten sonra söner mi bu ağrım. 26 yıldır bin bir emek verip büyüttüğüm evladıma nasıl kıydı da o toprağın altına koymaya.

Ne oldu?

Muğla’da 16 Temmuz’da kaybolan Pınar Gültekin’in cansız bedeni, 21 Temmuz’da Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik mahallesindeki ormanlık alanda bulundu.

Pınar’ın en son beraber görüldüğü Cemal Metin Avcı gözaltına alındı.

Kendisini reddeden Pınar’ı öldürdüğünü söyleyen Avcı, ‘canavarca hisle öldürme’ suçundan tutuklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pınar Gültekin cinayeti davasına müdahil olacaklarını açıkladı.

Ancak Pınar Gültekin cinayetinin, İstanbul Sözleşmesi’nin AKP hükümeti tarafından tartışmaya açıldığı bir dönemde gerçekleşmesi kadınları isyan ettirdi.


Pınar Gültekin’in annesi: Kameralara baktım, tek kişi değildi




Önceki Haber
Gülistan'da bir gül... – Xane Anuş
Sonraki Haber
Mayıs’tan beri elektrik ve suları yok: Kavurucu sıcakta eriyorlar