Ana SayfaToplumsal CinsiyetRubato’nun solisti Özer Arkun’a kadına şiddet suçlaması

Rubato’nun solisti Özer Arkun’a kadına şiddet suçlaması

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadın, müzik grubu Rubato’nun solisti Özer Arkun tarafından şiddete maruz bırakıldığını açıkladı.

İstanbul’da müzik grubu Rubato’nun solisti Özer Arkun’un sevgilisini darp ettiği belirtildi.

Şiddete maruz bırakılan kadın, hastanedeyken yaralı halini videoya çekip savcılığa Arkun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre kadın, avukatı Fatih Uzun aracılığı ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde şiddeti şu sözlerle anlattı.

“Şikayetçi olduğum Özer Arkun’la 2020 mart ayında evlilik kararı alıp beraber yaşamaya başladık. 4 Mayıs 2020 tarihinde Özer’in Üsküdar’da bulunan ikametinde iken evlilik meselesi yüzünden aramızda tartışma çıktı. Çok şiddetli dayak yedim. Hayatımda böyle kan görmedim.
Saçımdan kan geliyordu. Yüzümde, başımda travma vardı. Gözlerimde morluk vardı. Dudaklarım patladı. Kolumda morluklar vardı. Kolum incindi. Ağrılarım çok fazlaydı. Hala psikolojik olarak burnumdan kan geliyor. Gözümdeki morluklardan dolayı 17 tane gözaltı kremi aldım.”

Darp raporunu korktuğu için alamadığını belirten kadın “Ağrılarım çok fazlaydı. Hastanede kendi videomu çektim, olur da ölürsem aileme hatıra kalsın diye. Pandemiden dolayı olaydan sonra 10 gün daha aynı evde kalmak zorunda kaldım. Yaşadıklarımı psikolojik olarak üzerimden atamadım” dedi.

Şikayet üzerine Arkun hakkında “tehdit” suçundan soruşturma başlatıldı.

Kadın, avukatı aracılığı ile aile mahkemesine de başvurdu. Başvuruyu değerlendiren aile mahkemesi, ‘erkeğin 4 ay süre ile kadına yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürme içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, mağdurun bulunduğu konuta ve iş yerine yaklaşmamasına, iletişim araçları ile veya sair sürette rahatsız etmemesine’ karar verdi.

Aykırı hareket etmesi halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacağı, aykırılığın tekrarı halinde 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacağını belirtildi.

Arkun: Şiddet değil kaza

Şiddetin ortaya çıkmasının ardından avukatı vasıtasıyla bir açıklama yapan Özer Arkun ise kadının söylediklerinin asılsız olduğunu iddia etti.

“Kadının evin içinde geçirdiği kaza sonucu yaralanmasına rağmen bu kazayı ilişkisi bittikten ve üstünden aylar geçtikten sonra adeta şiddete uğramış, eski sevgilisi tarafından darp edilmiş gibi lanse etmesi, söz konusu kaza sonrası evde, özel alanda çektiği videoları yayınlamak için bekletmesi art niyetlidir.”

Arkun’un avukatı Faruk Çelik, “Bundan sonraki süreci hukuki yollarla takip ederek gerekli bilgilendirmeler kamuoyuna yapılacaktır” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Doğu Karadeniz'de sağanak, sel ve heyelan
Sonraki Haber
Şenyaşar ailesine saldırı davası: "Heci'yi gözümün önünde hastanede öldürdüler"