Ana SayfaGüncelSakarya’da yine patlama: Üç asker öldü, 12 yaralı var

Sakarya’da yine patlama: Üç asker öldü, 12 yaralı var

HABER MERKEZİ – Sakarya’da Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasındaki patlamamış malzemeleri taşıyan kamyonda patlama meydana geldi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlamada üç askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kamyonun şoförü ve 11 asker de yaralandı.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, bir kamyonda patlama meydana geldi.

Patlama, 3 Temmuz’da Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada patlamayan havai fişekler ile diğer patlayıcıların taşındığı belediyeye ait kamyonda gerçekleşti.

Havai fişekler ile diğer patlayıcılar imha edilmek amacıyla Taşkısığı mevkisinde bulunan taş ocağına götürülüyordu.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kentin birçok yerinden duyulan patlamaya ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada üç şehidimiz var” dedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise ikisi patlayıcı madde imha timinden olmak üzere üç jandarma personelinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 11 jandarma ve bir kamyon şoförünün yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. “Hayati tehlikesi olan tek kişi kamyon şoförü” diye ekledi.

Soylu’nun patlamaya ilişkin açıklaması şöyle:

“Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı cumartesiden itibaren fabrikanın enkazından taşınmaya başlandı. Farklı bölgelerde patlayıcıların imhası yapılıyordu. Bu bölgeye getirilen patlayıcılar havai fişek olduğu için buruda patlatmanın uygun olacağına karar verildi. Ankara’dan patlayıcı madde imha timi gönderildi.
“Onların sevk ve idaresinde patlatma işlemi gerçekleştiriliyordu. Son 1-1.5 ton patlayıcı kalmışken bu olay başımıza geldi. Buraya getirip tam boşaltma esnasında neden olduğunu soruşturma sonucu anlayacağımız bu patlama medyana geldi.”
Fotoğraf: İHA

3 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında, büyük bir patlama meydana gelmişti.

Patlamanın ardından çıkan yangın, hem havadan hem de karadan müdahaleyle uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınmıştı. Patlamanın şiddetiyle fabrikanın yakınında bulunan bazı ev ve binalarda hasar meydana gelmişti.

Kentin birçok noktasından duyulan patlama sonucunda fabrikada bulunan yedi işçi hayatını kaybetmiş, 120’yi aşkın kişi de yaralanmıştı.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik, Halis Yılmaz, Muhammet Çanakçı, Muhammet Aygün, Erhan Ateş ve Ramazan Kor.

Patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun’un da olduğu beş kişi tutuklanmıştı. Yine fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun’un babası Ali Rıza Ergenç Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


Hendek’teki patlamanın yaşandığı fabrikanın sahiplerinden biri tutuklandı




Önceki Haber
HDP'nin ‘Demokrasi Buluşmaları’ takvimi belli oldu
Sonraki Haber
Evli olduğu kadını öldüren Akpınar'a 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimi