Ana SayfaÇalışma YaşamıSakarya’daki havai fişek fabrikasında enkaz kaldırılıyor: Üç kişiye hala ulaşılamadı

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında enkaz kaldırılıyor: Üç kişiye hala ulaşılamadı

HABER MERKEZİ – Sakarya Hendek’te bir havai fişek fabrikasında meydana gelen ve dört kişinin yaşamını yitirdiği patlamada, enkaz altında üç kişiye hala ulaşılamadı. Başlatılan soruşturma kapsamında üç kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında dün saat 11.15 sularında patlama meydana gelmiş, fabrikanın kapı ve camları patlamış, büyük bir yangın çıkmıştı.

Patlamada dört kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Dün yangının söndürülmesinin ardından bugün enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Afet Kriminal İnceleme ekipleri de enkaz bölgesinde arama çalışmalarına katıldı.

Enkaz altında olan üç kişiye ise hala ulaşılamadı.

Yapılan inceleme sonucu patlamada yaşamını yitiren dört kişiden ikisinin Havva Topal Çelik ve Selahattin Tepeçınar olduğu belirlendi. İki kişinin kimliği ise tespit edilemedi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, patlamayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Sakarya Hendek’te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmiştir” denildi.

Fabrikada çalışan yakınından haber alamayanlardan biri olan avukat Gülşen Uzuner, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dayısının yaralı ve ölüm kayıtlarında adı geçmemesine rağmen ailesinin muhtar tarafından aranıp, “cenazeniz yolda geliyor” denildiğini açıkladı.

Üç kişi hakkında gözaltı kararı

Öte yandan patlamayla ilgili üç kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin sorumlu müdür ile iki ustabaşı olduğu belirtildi.




Önceki Haber
İşkenceye maruz bırakılan Rojbin Çetin’in gözaltı süresi bir kez daha uzatıldı
Sonraki Haber
Van Gölü’nde mültecileri taşıyan tekne batmıştı: Can kaybı sekize yükseldi