Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesinden yarınki duruşmaya çağrı

Şenyaşar ailesinden yarınki duruşmaya çağrı

HABER MERKEZİ – Suruç’ta Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açılan davanın ikinci duruşması yarın. Saldırıda babası ve iki kardeşini yitiren Ferit Şenyaşar, duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AKP’nin Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması yarın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

İddianameden

Saldırıyla ilgili iddianame olaydan 18 ay sonra hazırlanırken, ikisi tutuklu toplam 13 kişi sanık konumunda bulunuyor.

Tutuklu Fadıl Şenyaşar’ın yanı sıra Ferit Şenyaşar ile Kenan, Abdurrahman, Mustafa, Nihat ve Süleyman Yıldız’ın müşteki şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, Enver, Ali, Mehmet ve İbrahim Yıldız ile İbrahim Halil ve Mehmet Şimşek’in isimleri ise şüpheli olarak geçiyor.

Hayatını kaybeden baba Esvet Şenyaşar’ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine yer verilmezken, Adil ve Celal Şenyaşar kardeşler ile AKP’li Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız’ın ölümü yer alıyor.

Esvet Şenyaşar’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor.

13 kişi hakkında ceza talep ediliyor

İddianamede 13 kişi hakkında ceza talep ediliyor. Bu isimler ve yöneltilen suçlamalar şöyle:

  • Fadıl Şenyaşar: “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “kasten öldürme”, “ruhsatsız silah taşıma”, “kasten silahla nitelikli yaralama”
  • Enver Yıldız: “Kasten öldürme”, “ruhsatsız silah taşıma”
  • İbrahim Yıldız: “Kasten öldürme”, “ruhsatsız silah taşıma”
  • Ali Yıldız: “Yaralama”
  • Abdurrahman Yıldız: “Kasten yaralamaya teşebbüs”, “yaralama”
  • Mustafa Yıldız: “Silahla basit yaralama”, “silahla kasten yaralama”
  • Süleyman Yıldız: “Basit yaralama”, “silahla nitelikli kasten yaralama”
  • Kenan Yıldız: “Silahla nitelikli kasten yaralama”, “yaralama”
  • Nihat Yıldız: “Yaralama”
  • İbrahim Halil Şimşek: “Silahla nitelikli kasten yaralama”
  • Mehmet Yıldız: “Basit yaralama”, “yaralama”
  • Mehmet Şimşek: “Silahla basit yaralama”
  • Ferit Şenyaşar: “Basit yaralama”

Duruşmaya çağrı

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan ve aynı zamanda yargılananlar arasında yer alan Ferit Şenyaşar, iddianamenin taraflı hazırlandığını savunuyor.

Şenyaşar, iddianamede yer alan işyeri görüntülerinin avukatları tarafından talep edilmesine rağmen kendilerine verilmediğini söylüyor.

Mezopotamya Ajansı’da yer alan habere göre karşı tarafın bu görüntülere ulaştığını söyleyen Şenyaşar, “İstedikleri gibi kesip biçiyorlar. Ve kendi menfaatlerince kullanıyorlar. Görüntülerin avukatlarımıza verilmemesi keyfidir. Bu görüntüler bağımsız heyet tarafından incelensin. Bu bizim en doğal hakkımızdır” diyor.

“Akademisyenleri, STÖ’leri, baroları ve bütün vicdan sahibi insanları gözlemci olarak yarınki duruşmaya çağırıyoruz” diye seslenen Şenyaşar, Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın olay esnasında “nefsi müdafaada” bulunduğunu belirterek, kardeşinin serbest bırakılmasını talep ediyor.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Patnos Belediyesi'nden kadınlar için 'Mor Hat'
Sonraki Haber
Mor Dayanışma'dan şiddete karşı 'Harekete Geçiyoruz' kampanyası