Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesinin avukatı: Hastane boyutu meçhulde bırakılmak isteniyor

Şenyaşar ailesinin avukatı: Hastane boyutu meçhulde bırakılmak isteniyor

HABER MERKEZİ – Şenyaşar ailesinin avukatlarından Bülent Duran, saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmaya işaret ederek yargılamanın adil yürütülmesi konusunda kaygıları olduğunu dile getirdi. Şenyaşar ailesine yönelik saldırının hastane boyutunun meçhul bırakılmak istendiğini vurgulayan Duran, “Soruşturmayı ayırmakla hakkaniyete ulaşılmaz” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AKP’nin Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması, 9 Temmuz’da Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız’ın tutukluluğuna devam kararı veren mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Ekim’e erteledi.

Şenyaşar ailesinin avukatlarından Bülent Duran, hazırlanan iddianame ve davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Duran, “Soruşturma ayrılarak, işyeri görüntüleri üzerinde yargılama yapılmak isteniyor. Hastane boyutu meçhulde bırakılmak isteniyor” diye belirtti.

Saldırının işyerinde başlayıp hastanede devam ettiğini hatırlatan avukat Duran, “Hastanede valinin, kaymakamın, güvenlik amirlerinin olduğu bir yerde cinayet işleniyor. Şayet devlet yetkililerinin bulunduğu bir yerde cinayet işlenmesi engellenmiyorsa, yargılama makamının da bu soruşturmayı adil yürütemeyeceği noktasında kaygılarımız vardı” dedi.

18 ay sonra hazırlanan iddianameyle soruşturmanın ne kadar vahim olduğunu gördüklerini dile getiren Duran, “Yürütülen soruşturmada kaygılarımızda çok haklı olduğumuz ortaya çıktı. Çünkü cinayet işlendikten sonra, örgütle ilişkilendirip işlenen cinayeti gizlemek, aileyi mağdur etmeye yönelik kamuoyu örgütlendi” diye konuştu.

Avukat Duran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yürütülen soruşturmada Şenyaşar ailesi için örgüt ile iltisak kurmak amacıyla HTS kayıtları, yine kimlerle görüştükleri soruşturulmuş. Savcılık, Şenyaşar ailesinde yaşamını yitirenlerin mezarlarının ‘Örgüt üyelerinin yanına mı defin edilmiş ya da diğer yere mi defnedilmiş’ diye soruşturma yürütülmüş. Yani cenazenin nereye gömüldüğünden bile netice çıkarılmaya kadar araştırılmış.
“18 Haziran’da müzakere yazılmış. TEM şube gitmiş ve böyle bir araştırma yapmış. Tablo vahim. Bir aileden üç kişi yaşamını yitirmişken ve bu insanları katledenleri, yardım edenleri yani bu kişileri ele verecek deliller toplanması gerekirken, bakıyoruz aileyi terörize etmeye yönelik her şey yapılmış. Ve bu şekilde Şenyaşar ailesinden Fadıl Şenyaşar’ı tutuklamış. İşte dört savcı böyle bir soruşturma yürütmüş.”

Enver Yıldız’ın hakkında çıkarılan yakalama kararının icra edilmediğini de anımsatan Duran, 18 Eylül 2019 tarihine kadar Yıldız ailesinden hiç kimsenin ifadesi alınmadığını da belirtti:

“Enver Yıldız ve beraberindeki 50 kişi 18 Eylül’de savcılık makamına giderek ifade vermişler. Hukuk devleti bu durumu kabul etmez. Açıkça bir cinayet siyasi bir erk tarafından terörize edilerek, bir ailenin mağdur edilmesinin hukuki tanıklığını yaptık bu dosyada.”

“Hukukta soruşturma ikiye ayrılamaz. Bir bütünlük arz eder” diyen Duran, etkin soruşturma yapılmadığını bir kez daha vurgulayarak, “Yani hastane boyutunu meçhul bırakıp, işyerindeki görüntüler kamuoyuna yansıdığı için burada davayı açıp orayı kapatalım durumuna tanık olduk” diye belirtti.

Avukat Duran, son olarak “Soruşturmayı ve ifadeleri ayırmakla hakkaniyete ulaşılmaz. Biz mahkemeden bu kaygıları giderecek bir karar bekliyoruz. Adalet arayışında Şenyaşarların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emeklilerin bayram ikramiyeleri 17-29 Temmuz'da ödenecek
Sonraki Haber
Ölüm orucundaki tutuklu avukatlar için Yargıtay’a çağrı