Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞiddet ve cinsel istismar faili erkek ne tutuklandı ne de hakkında dava açıldı

Şiddet ve cinsel istismar faili erkek ne tutuklandı ne de hakkında dava açıldı

HABER MERKEZİ – Aksaray’da bir kadın, kendisine şiddet uygulayan, 14 yaşındaki kızını da cinsel istismara maruz bırakan evli olduğu erkek hakkında şikayette bulundu. Şikayetin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen erkek ne tutuklandı ne de hakkında dava açıldı.

Aksaray’da yaşayan 33 yaşındaki bir kadın, 2019 yılında evli olduğu erkeğin kızını cinsel istismara maruz bıraktığını söyledi.

Kadın, buna tepki gösterdiği için de C.E.S. isimli erkeğin kendisine şiddet uyguladığını belirtti.

DHA’ya konuşan kadın evden ayrılarak, ilk evliliğinden olan 14 yaşındaki kızını istismar eden erkek hakkında polise şikayette bulundu.

Kızını korumak isterken C.E.S.’nin bıçakla saldırıda bulunduğunu, saldırıdan kaçarak kurtulduğunu söyledi.

Psikolog eşliğinde yaşadıklarını anlatan çocuk, “Annem beni korumak istiyordu; ancak bu yüzden ikimize de şiddet uyguluyordu. Bir keresinde eve mermi getirip bana saydırdı. ‘Bu iki tanesiyle seni ve anneni öldüreceğim’ dedi. Hem bana tacizi ve şiddeti, hem de anneme yönelik şiddeti nedeniyle şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan C.E.S. ise ifadesinde suçlarını inkar etti.

Kendisine iftira atıldığını iddia eden C.E.S., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kızı ile birlikte koruma altına alınarak sığınma evine yerleştirilen kadın, ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Kadın, boşanma davası açtığı C.E.S. hakkında herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanmadığını ve hala davanın açılmadığını söyledi.

Kadın, kaldığı yerde çekip avukatına gönderdiği videoda, yardım çağrısında bulundu.

“Kızım ve benim can güvenliğimiz yok. Eşim kızımı istismar etti ve dövdü. Bizi öldürmeye çalıştı. Ben çocuğumu alarak evden kaçtım. 9 ay olmasına rağmen hakkında dava açılmadı. Eşim halen dışarıda ve biz korkuyoruz. Kızım ve ben öldürülmeden bir an önce davanın açılmasını istiyorum. Lütfen bize yardım edin, sesimizi duyun.”

‘Müvekkillerimin hayatı tehlike altında’

Avukat Çağrı Ayhan Şenel de Aksaray’da soruşturmayı yürüten savcının, kadın için koruma kararı aldırırken, erkeğin tutuklanması, mağdurun cinsel yönden muayene edilmesi, şüpheliden uyuşturucu iddiaları nedeniyle kan örneği alınması taleplerinin reddedildiğini söyledi.

“Yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen dava henüz açılmadı. Şimdi de öğrendik ki savcının tayini çıkmış. Müvekkillerim çok ciddi hayati tehlike altındalar. Davanın açılmaması, şüphelinin bir adli kontrole dahi tabi tutulmaması nedeniyle çok ciddi bir hayati tehlike yaşıyorlar. Bu nedenle bu davanın bir an önce açılmasını ve öncelikle şüphelinin tutuklanmasını istiyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
En çok izlenen Netflix filmleri açıklandı
Sonraki Haber
HDP: DEDAŞ, emeği ve doğayı talan eden zihniyetin uygulamalarının fotoğrafıdır