Ana SayfaToplumsal CinsiyetSilopi’de kadınlar için ‘Alo Şiddet Hattı’

Silopi’de kadınlar için ‘Alo Şiddet Hattı’

HABER MERKEZİ – Silopi Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılan kadınlar için ‘Alo Şiddet Hattı’nı oluşturdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Şırnak’ın Silopi Belediyesi önceki dönem kayyumun kapattığı Kadın Politikalar Müdürlüğü’nü tekrar açtı.

3 aylık süreçte birçok çalışma yürütmeye çalıştıklarını belirten Kadın Politikalar Müdürü Nergiz Ant, salgın sürecinde artan kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Fiziksel ve psikolojik olarak uygulanan bu şiddetin önüne geçmek için “Alo Şiddet Hattı”nı oluşturduklarını kaydeden Ant, 7 gün 24 saat aktif bir şekilde çalışan hatta bugüne kadar fiziki şiddete maruz bırakılan yedi kadının ulaştığını dile getirdi.

Ant, kadınlarla daha sonrasında yaptıkları yüz yüze görüşmelerle sorunlarına çözüm olmaya çalıştıklarını belirtti.

Nergiz Ant, kadınlara destek amaçlı belediyeye ait 9 ve 21 dönümlük iki arazide ekim yaptıklarını ve mahsullerini de ekonomik olarak dar gelirli ailelerle paylaştıklarını söyledi.

Kadınlar için yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını belirten Ant, ilk olarak Kadın Danışma Merkezi kuracaklarını ifade etti.

Ant, daha sonrasında kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına destek sunmak amacıyla tandır evi ve Kadın Emeği Pazarı açacaklarını söyledi.

Ant, Kadın Politikaları Müdürlüğü olarak her zaman kadınların yanlarında olup, seslerine ses olacaklarını sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suruç Katliamı’nın 5'inci yılında 'adalet' kampanyası
Sonraki Haber
Bir ilk: Piyano ve keman için Kürtçe metotlu kitap