Ana SayfaToplumsal CinsiyetSoylu ile görüşen abla Doku: Uzunçayır Barajı boşaltılacak

Soylu ile görüşen abla Doku: Uzunçayır Barajı boşaltılacak

HABER MERKEZİ –  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Gülistan’ın en son görüldüğü yer olan Dinar Köprüsü yakınlarında bulunan Uzunçayır Barajı’nın boşaltılacağını aktardı.

Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için Uzunçayır Baraj Gölü’nde yapılan su altı arama çalışmaları, İçişleri Bakanlığı kararıyla durdurulmuştu.

Bunun üzerine Doku ailesi Ankara’ya giderek, 16 Temmuz’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin JinNews’e konuşan Gülistan’ın ablası Aygül Doku, İçişleri Bakan Yardımcısı’nın kendilerine, Gülistan’ın en son görüldüğü yer olan Dinar Köprüsü yakınlarında bulunan Uzunçayır Barajı’nın boşaltılacağını ve 15 gün boyunca bu çalışmanın devam edeceğini söylediğini aktardı.

Doku, barajı boşaltma işleminin 20 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Aygül Doku, görüşmede, bakanın kendisine, şüpheli Zaynal Abarakov hakkında yurt dışı yasağı getirildiğini, bu süreç tamamlanmadan hiçbir yere gidemeyeceğini belirttiğini de ifade etti.

Yaklaşık 200 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Bakan Soylu ile yapacakları görüşme öncesi Gazete Karınca’ya yaptığı açıklamada, “Gülistan’ı bulmadan ve failler cezalandırılmadan asla durmayacağız” demişti.


Soylu ile görüşecek olan abla Doku: Gülistan’ı bulmadan asla durmayacağız




Önceki Haber
Kadıköy'de Suruç için bildiri dağıtanlara polis müdahalesi: 17 gözaltı
Sonraki Haber
İstanbul'da polise silahlı saldırı: Gözaltına alınan üç kişiye işkence edildi