Ana SayfaÇalışma YaşamıŞule Çet davasında cinsel saldırıyı meşrulaştıran doktora meslekten men

Şule Çet davasında cinsel saldırıyı meşrulaştıran doktora meslekten men

HABER MERKEZİ – Şule Çet cinayetine ilişkin davada, cinsel saldırıyı meşrulaştıran bir rapor yazan adli tıp uzmanı doktor Mehmet Nuri Aydın, Ankara Tabip Odası tarafından 6 ay süreyle meslekten men edildi.

Ankara’da Çağatay Aksu ve Berk Akand tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılıp, öldürülen Şule Çet’in davasında, Adli Tıp Uzmanı doktor Mehmet Nuri Aydın hazırladığı raporda, “Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” ifadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkiler üzerine Ankara Tabip Odası, Aydın hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmayı tamamlayan Ankara Tabip Odası, Aydın’ın 6 ay süreyle meslekten men edilmesine karar verdi.

Ayrıca Mehmet Nuri Aydın’ın, 1989 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şubesi’nde (DAL) işkenceye maruz bırakılan Kutay Meriç’e “sağlam” raporu veren Adli Tıp Kurumu doktorlarından olduğu ortaya çıkmıştı.

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Kutay Meriç’i, 22 Ekim 1989 tarihinde muayene eden ve “sağlam” raporu veren Aydın, Ankara Tabip Odası tarafından 1990 yılında 9 ay süreyle meslekten ihraç edilmişti.

Şule Çet cinayeti davası

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs 2018’te eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Yargılama sonucunda Aksu’ya ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak ‘kasten öldürmek’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, Berk Akand ise tüm suçlara yardımdan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme gerekçeli kararında, cinayete intihar süsü verilmeye çalışıldığını, diğer sanık Berk Akand’ın da sanık Aksu’ya bu eylemlerde yardım ettiğini açıklamıştı.

Başvuru üzerine kararı inceleyen istinaf mahkemesi, sanıklara verilen hapis cezalarını onamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Andrey Bitov imzalı "Harfler Ülkesine Yolculuk" Aras'tan çıktı
Sonraki Haber
TBB'den Hatay Barosu Başkanı Dönmez'in gözaltına alınmasına kınama