Ana SayfaGüncelSuruç Aileleri İnisiyatifi’nden mülteci çocuklar için oyuncak kampanyası

Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden mülteci çocuklar için oyuncak kampanyası

HABER MERKEZİ – Suruç Katliamı’nın beşinci yılında Suruç Aileleri İnisiyatifi, toplayacakları oyuncakları mülteci çocuklara ulaştıracak. Katliamda hedef alınan gençler, Kobanili çocuklara oyuncak götürmek amacıyla bir araya gelmişti.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında, Ankara’da “Düşlerimizin izinde aynı kararlılıkla yürüyoruz” şiarıyla oyuncak toplama kampanyası başlattı.

Kobanili çocuklara oyuncak götürmek amacıyla 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğündeki gençlere yönelik IŞİD’in canlı bomba saldırısında 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100’ü aşkın kişi yaralanmıştı.

“Hiçbir düş yarım kalmayacak” sloganıyla adalet mücadelesini sürdüren Suruç Aileleri İnisiyatifi, kampanyaya ilişkin şu çağrıda bulunuyor:

“Ülkemize sığınmak zorunda kalmış olan mülteci çocuklarla oyuncaklarımızı paylaşmaya gidiyoruz. Sizin de kullanmadığınız, paylaşmak istediğiniz, oynanabilir durumda oyuncaklarınız var mı? Çocuklarla paylaşmak yarım kalan düşlerin izlerine karışmak ister misiniz?
17 Temmuz Cuma gününe dek, hafta içi her gün saat 11.00-18.00 arasında Kocatepe Mah. Mithatpaşa Cad. No: 56/13 Çankaya/Ankara adresine bırakarak bize iletebilirsiniz.”

‘Bir ihtimal daha var’

MA’dan Zemo Ağgöz’e konuşan katliamdan yaralı olarak kurtulan Suruç Aileleri İnisiyatifi Üyesi Cansu Yumuşak, Kobanili çocuklara oyuncak götürürken yapmaya çalıştıklarının “her şeyi değiştirmek, hayatı yeniden kurmak” olmadığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece savaştan dolayı zorluk çekmiş ve travma atlatmış olan birçok çocuğun orada olduğunu biliyorduk. O çocuklara ‘bir ihtimal daha var, başka bir dünya kurulabilir ve yalnız değilsiniz, bizler komşularınız olarak yanınızdayız’ diyebilmek için gitmeye çalışmıştık.
“Benzer bir şekilde orada yeniden bir şehir inşa edilmeye çalışıyordu. IŞİD’in yarattığı enkaz toparlanmaya çalışıyordu ve biz de el uzatmak ve orada olmak istemiştik. Ama IŞİD bizim de yolumuza çıktı.”

Başlattıkları oyuncak toplama kampanyasını da benzer bir amaçla yaptıklarını ifade eden Yumuşak, “(Katliamın) Beşinci yılında ‘düşümüzü yarım bırakmayalım’ diyerek böyle bir kampanya başlattık. Gittiğimiz yoldan zaten sapmadık, hep hedefe, doğruya ilerlemeye devam ettik. İnsanların değerlerini yaşatmak, ihtiyacı olanın ya da saldırıya uğrayanın yanında olmak gibi bir hedef bu” şeklinde konuştu.

“Özellikle para toplayarak oyuncak almak yerine geçmişimize ait olan oyuncakları paylaşmak istedik” diyen Yumuşak, “17 Temmuz’a kadar gelen oyuncakları yıkayıp, paketleyerek Ankara’dan Suruç için yola çıktığımız tarih olan 19 Temmuz’a kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak belirlediğimiz adreslere götüreceğiz” ifadelerini kullandı.


Suruç Katliamı’nın beşinci yılı yaklaşıyor, Urfa’da tüm eylemler yasaklandı




Önceki Haber
Gebze'de bir fabrikada yangın
Sonraki Haber
Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde üç daire başkanı daha görevden alındı