Ana SayfaGüncelSuruç ailelerinden Davutoğlu hakkında suç duyurusu

Suruç ailelerinden Davutoğlu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı döneminde başbakan olan Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, IŞİD tarafından düzenlenen Suruç Katliamı döneminde başbakan olan Ahmet Davutoğlu hakkında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Aileler, “İnsanlığa karşı suçlar”, “Kasten öldürmenin ihmali davranışla gerçekleşmesi”, “Kasten yaralamanın ihmali davranışla gerçekleşme”, “Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” ve “ Suçluyu kayırma” suçlarından Davutoğlu hakkında şikayetçi oldu.

Suç duyurusu öncesi adliye önünde açıklama yapan inisiyatif üyelerinden Çağla Seven, Suruç Katliamı’nın insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ve dönemin başbakanının da bundan sorumlu olduğunu söyledi.

Seven, “Siyasi konjentürde bu katliamı kendi manevraları için kullanan bu kişi döneminde gerçekleşen her şeyden sorumludur ve bunların hesabını vermek zorundadır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu’nun basın toplantısında başbakanlık dönemi için sorulan bir soruya, “İslam dininde günah çıkarma yoktur” cevabını verdiğini hatırlatan Seven,  şunları ifade etti:

“Biz kimseden günah çıkarmasını istemiyoruz. Siyasi olarak da sorumlu olan herkesi, dönemin başbakanından İçişleri bakanına, en alttaki memuruna kadar herkesin bu katliamda payı olduğunu ve sonraki katliamları önlemeyen herkesi hesap vermesini istiyoruz.”

Seven sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu katliam toplumsal barışı, bütün insanlığı hedef almıştır. Davutoğlu’ndan dönemin başbakanı olarak suçunu kabul etmesi gerektiğini ve dönemle ilgili her zaman altını çizdiği gibi bildiği bilgileri mahkemede gelip anlatması için suç duyurusunda bulunacağız.”

Aileler, açıklama sonrası suç duyurusunda bulundu.

Suruç Katliamı

Kobanili çocuklara oyuncak götürmek amacıyla 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğündeki gençlere yönelik IŞİD’in canlı bomba saldırısında 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100’ü aşkın kişi yaralanmıştı.

Suruç Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin isimleri: Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Nartan Kılıç, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Kasım Deprem, Alper Sapan, Cemil Yıldız, Okan Pirinç, Ferdane Kılıç, Yunus Emre Şen, Çağdaş Aydın, Alican Vural, Osman Çiçek, Mücahit Erol, Medali Barutçu, Aydan Ezgi Salcı, Nazlı Akyürek, Serhat Devrim, Ece Dinç, Emrullah Akhamur, Murat Yurtgül, Erdal Bozkurt, İsmet Şeker, Süleyman Aksu, Büşra Mete, Duygu Tuna, Polen Ünlü, Nuray Koçan, Vatan Budak, Mert Cömert.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mensur Işık hakkında kesin ihraç talebiyle soruşturma başlatıldı
Sonraki Haber
Mültecilerin cansız bedenleri Van Gölü’nden çıkarılıyor: Can kaybı 42'ye yükseldi