Ana SayfaToplumsal CinsiyetTaciz, tehdit, psikolojik şiddet: Helin ‘adalet’ arıyor

Taciz, tehdit, psikolojik şiddet: Helin ‘adalet’ arıyor

HABER MERKEZİ – Helin Gönül, Hazar Deniz tarafından maruz bırakıldığı taciz ve psikolojik şiddeti duyurmasından dolayı Deniz ve ailesi tarafından ölümle tehdit ediliyor. Helin, yargıdan en ağır cezayı beklerken, sesinin duyulmasını istiyor.

19 yaşındaki Helin Gönül, Hazar Deniz adlı erkek tarafından, Mart ayından bu yana gördüğü psikolojik baskı ve tacizden dolayı ‘adalet’ arıyor.

Maruz bırakıldığı durumu sosyal medya üzerinden paylaşarak, sesinin duyulmasını isteyen Helin, Deniz ve ailesi tarafından psikolojik baskı, hakaret ve tehditlere maruz kalıyor.

JinNews’te yer alan habere göre Hazar Deniz ile Ocak ayında tanıştığını, Mart ayında ise tehditlerin başladığını kaydeden Helin, “Nisan ayında elimdeki tüm mesajlar ve delillerle şikâyet ettim ve elime tebliğ kâğıdı geldi. Gelen kâğıtta uzaklaştırma için yeterli delil bulunamadığı yazılmıştı” diye belirtti.

Helin, “Ardından Nisan ayından bu yana tüm mesajları alıp savcılığa başvurdum. 9 Temmuz’da Hazar Deniz adlı erkeğe, annesi ve ablasına uzaklaştırma, bana da tedbir amaçlı koruma kararı çıkarıldı. Kararın şu an ne aşamada olduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Kan dökülür’ tehdidi

Hazar Deniz’in aile fertlerinin Urfa’da ikamet ettiğini ifade eden Helin, “Kendilerini ‘Şeyhanlı ailesi’ olarak tanımlıyorlar. Abisi ‘aşiretim duysa kan döker’ diye sürekli tehdit ediyor” dedi ve ekledi:

“Hazar Deniz Antalya’da ikamet ediyordu. Onu şikâyet edince hemen ailesinin yanına Urfa’ya gitti. Kendimi güvende hissetmiyorum. Hazar Deniz sosyal medyada kendini aklamaya çalışıyor. Ayrıca bu paylaşımlarından dolayı bana ulaşıp hakaret eden kişi sayısı çok fazla. Hazar Deniz, olayın duyulması halinde ‘ailelerin birbirini öldüreceğini’ söyledi.”

Hazar Deniz’in tacizine karşı kendisini koruduğunu, öz savunma uyguladığını ancak fail erkeğin bu durumda bile kendisini ‘mağdur’ göstermeye çalıştığını aktaran Helin, şöyle devam etti:

“Yaptığı canlı yayında ,‘kızı mağdur görüyorsunuz ama benim boynum ve çenemdeki tırnak izlerini görmüyorsunuz, hala geçmedi’ demiş. Bana fiziksel tacizde bulunduğu için ben bu şekilde ona saldırdım.
“Ayrıca ailemin duymasını istemedim, yapılan psikolojik baskıyı kaldıramadım ne yapacağımı bilemedim intihara kalkıştım. Bunlar yaşanınca ayaklarıma kadar kapandı fakat benim şikayetimde net olduğumu görünce kalkıp Urfa’ya gitti. Yaptığı her şeyi inkâr etti.”

Helin son olarak, “Can güvenliğim yok. Ülkede her gün kadınlar tacize, tecavüze uğruyor, katlediliyor. Benim yargıdan isteğim suçlunun cezasını çekmesidir. Karşı tarafa dair elimde bir sürü delil var. Bu insanlar rahat oldukları için psikolojik şiddete devam ediyorlar. Sesim duyulsun” diye seslendi.




Önceki Haber
Belarus'ta başkanlık seçimi: Üç kadından Lukaşenko'ya karşı seçim ittifakı
Sonraki Haber
Pınar Gültekin'in babası: 'Dur' deme zamanı geldi, kadın cinayetlerini durduralım