Ana SayfaGüncelTBB’den Hatay Barosu Başkanı Dönmez’in gözaltına alınmasına kınama

TBB’den Hatay Barosu Başkanı Dönmez’in gözaltına alınmasına kınama

HABER MERKEZİ – Türkiye Barolar Birliği, Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasını kınadı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Avukat Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasının kınandığı bildirildi.

Gözaltı sonrası TBB Avukat Hakları Merkezi’nin üyesi Avukat Şenol Yücesoy’un Mersin’den destek olmak üzere Hatay’a intikal ettiği de belirtildi.

Açıklamanın devamında, Baro Başkanı Ekrem Dönmez’e yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahalenin keyfi ve kanuna aykırı olduğu vurgulandı.

Polisin kimlik sorma yetkisi vardır. Ancak PVSK md. 4A’nın özü, polisin tanıdığı halde bir kişiye kimlik sormasına izin vermez. Kanunen il Cumhuriyet Başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının o ilde görev yapan polis memurları ve özellikle amirleri tarafından tanınmaması hayatın olağan akışına aykırıdır.

Bu sebeple Hatay Barosu Başkanına yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahale keyfidir ve kanuna aykırıdır. Sorumlular hakkında adli ve idari yaptırım uygulanması gereklidir.

Açıklamada, TBB’nin konunun takipçisi olacağı kaydedildi.




Önceki Haber
Şule Çet davasında cinsel saldırıyı meşrulaştıran doktora meslekten men
Sonraki Haber
Operasyonun detayları belli oldu: Hayali hizmetlere milyonlarca lira vermişler