Ana SayfaGüncelTGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülü Fatih Polat’ın

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülü Fatih Polat’ın

HABER MERKEZİ – TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülü’ne Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat layık görüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 1989 yılından beri verdiği basın özgürlüğü ödülünün bu yılki sahibi Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat oldu.

Fatih Polat, “Türkiye’de gazetecilere dayatılan zor koşullara rağmen mesleğin evrensel kurallarından ödün vermeden halkın haber alma hakkına sahip çıkarak, demokrasi ve özgürlüğe ulaşılması için verdiği mücadelesinden” ötürü ödüle değer görüldü.

Ödüle layık görülen Polat ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: “Ne kadar hak ediyorum bilmiyorum ama, hem çok utandım, hem de gurur duydum. Cemiyet’e ve jüriye çok teşekkür ederim. Aslında benim yapıp ettiklerim çok büyük oranda bir ekip işiydi. Ödülü Haber Nöbeti’ne katılan ve Ben Gazeteciyim İnisiyatifinde keyifle birlikte çalıştığım meslektaşlarım adına alacağım.”

Ödüle kurum dalında ise “İşsiz Gazeteciler” layık görüldü.

‘İşsiz Gazeteciler’e verilen ödülün gerekçesi de şöyle açıklandı: “Türkiye’de halkın haber alma hakkının engellenmesi ve toplumsal belleği zedelemek için egemenler eliyle gazetecilik mesleğinden uzaklaştırılan meslektaşlarımızla dayanışma amacıyla…”

TGC, pandemi dolayısıyla ödüllerin takdim edileceği tarihi daha sonra açıklayacak.

Jüride kimler vardı?

Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu’nda bu yıl şu isimler yer aldı:

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, TGC Kıdemli Üyelerinden- yazar Altan Öymen, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve BirGün Gazetesi’nden Semra Kardeşoğlu, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Tuğrul Eryılmaz.

Jüride ayrıca, bu ödülü daha önce kazananları temsilen TGC Başkanı Turgay Olcayto ve PEN Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Oral da yer aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elektriği kesilen çiftçiler İpek Yolu’nu trafiğe kapattı
Sonraki Haber
Gazeteci Deniz Yücel'e hapis cezası