Ana SayfaGüncelTTB’de Feyzioğlu istifası: Bu anlayış ile yol yürümemiz imkânsız

TTB’de Feyzioğlu istifası: Bu anlayış ile yol yürümemiz imkânsız

HABER MERKEZİ – TTB’de Metin Feyzioğlu’na tepki gösteren Emek Komisyonu başkanı ve üyeleri görevlerinden istifa etti. Yapılan açıklamada Feyzioğlu’nun “çoklu baro”nun yasalaşma sürecini “suskunluk içerisinde ve adeta tribünlerden izlediği” ifade edildi.

Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki gösteren birliğin Emek Komisyonu başkanı ve üyeleri görevlerinden istifa etti.

Komisyon başkanı avukat Ali Çetin Aygün ile komisyon üyeleri Selçuk Ertan, Sadık Onur Gelbal, Necati Erdem, Hasan Erdem ve Ayça Ulaş, istifalarına ilişkin açıklamalarında, Feyzioğlu’nun pasif ve hatta mesleğin ve meslektaşlarının karşı safında yer alan davranışlar sergilediği ifade edildi.

Feyzioğlu’nun, Adalet Komisyonu’nda geçtikten sonra Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan “çoklu baro”nun yasalaşma sürecini “suskunluk içerisinde ve adeta tribünlerden izlediğini” ifade eden Emek Komisyonu üyeleri, “Bu anlayış ile birlikte yol yürümemiz, artık imkânsızdır” dedi.

Açıklamada, “Kutsal savunma hakkını ve temsilini; eşitlik, adalet ve özgürlük içerisinde savunmaya devam etmek üzere, hukuksuzluğa karşı suskun ve seyirci kalan değil, direnen savunma saflarında yerimizi koruyarak, aşağıda isimleri bulunan TBB Emek Komisyonu Başkan ve Yürütme Kurulu üyeleri olarak, görevimizden ayrıldığımızı, TBB Başkanlığı ‘Sayın Makamına’ arz ediyoruz” diye belirtildi.

Feyzioğlu ne yaptı, ne yapmadı?

Metin Feyzioğlu

AKP ve MHP’nin baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmeyi hedeflediği, “çoklu baro” adıyla bilinen 28 maddelik “Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik” teklifi, baro başkanlarının ve avukatlarının günlerce süren direnişine rağmen Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

TBB Metin Feyzioğlu’nun baroların yapısının değiştirilmesi için hazırlanan taslak yasaya katkısı ve baroların teklife karşı Ankara’ya yürüyüşündeki tavrı teklifin yasalaşma süreci boyunca eleştirilere neden oldu.

Baroların yürüyüşüne katılmayan Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulunun istifa çağrısına karşılık, “İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim” demişti.

İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan, düzenleme için, “Metin Feyzioğlu yasasıdır” diyor. Kazan, “Metin’in bir öyle bir böyle oynamasına bakmayın. Bu, Metin Feyzioğlu’yla pazarlık içinde gerçekleştirilmiş bir adımdır ve bu adımı kolaylaştıran piyon Metin Feyzioğlu’dur” diye belirtiyor.




Önceki Haber
Turgut Kazan: Çoklu baro, aynı zamanda Metin Feyzioğlu yasasıdır
Sonraki Haber
Polonya'da seçimin kazananı milliyetçi-muhafazakâr Duda oldu