Ana SayfaGüncelTurgut Öker’e “Cumhurbaşkanına hakaret”ten bir ceza daha

Turgut Öker’e “Cumhurbaşkanına hakaret”ten bir ceza daha

HABER MERKEZİ – Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker’e “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla bir ceza daha verildi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı ve eski HDP Milletvekili Turgut Öker hakkında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Kartal’daki İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Musa Piroğlu ve Zeynel Özen’in de takip ettiği duruşmada Turgut Öker ve avukatı Seyit Sönmez hazır bulundu.

Avukat Sönmez, “Mahkemenin özgürlükler karşısında ne tutum sergileyeceği bizim için önemlidir. Dava siyasi bir süreç sonuçta yargılamaya dönüşmüştür. Anayasa Mahkemesi sosyal medya hesaplarının izinsiz incelenmesini yasaya aykırı bulmuştur. Bunun da dikkate alınmasını istiyoruz” diyerek, beraat talebinde bulundu.

Öker ise “Biz Alevi toplumunu mağdur eden adaletsizliklere, eşitsizliklere dikkat çekmek için örgütlendik. Dolayısıyla 20 milyon insanın feryadı suçmuş gibi algılanmaktadır. Biz hiçbir koşulda Alevilerin değerlerinin suçmuş gibi algılanmasını kabul etmiyoruz. Sonuç olarak yöneticisi olduğum Alevi toplumunun isyanını dile getirdim. Bunun bir suç gibi algılanmasını kabul etmiyorum” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, Turgut Öker’e “görevli memura görevi başında hakaret suçunu işlediği” iddiasıyla 8 bin 840 lira adli para cezası verdi. Hüküm infazının geriye bırakılması kararlaştırıldı.

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Öker, 18 Haziran’da da hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla verilen 11 ay 20 gün hapis cezasını anımsatarak şunları söyledi:

“Bu duruşmada da ben Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu Başkanıyken, özellikle de üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adı verildikten sonra kamuoyuyla paylaştığımız düşüncelerimizde dedik ki; Hitler bugün Yahudiler için ne ifade ediyorsa Yavuz Sultan Selim’de Aleviler için aynı şeyi ifade ediyor. Bu kadar doğru bir şeyi ifade etmiş olmaktan dolayı bugün 8 bin 840 gibi bir para cezası aldım.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İkranur Tirsi’nin ön otopsi raporu açıklandı
Sonraki Haber
Patnos Cezaevi: 'Yemeklerden böcek çıkıyor, hasta tutuklular hastaneye götürülmüyor'