Ana SayfaGüncelTürkiye’den çekileceği öne sürülen Netflix’ten açıklama

Türkiye’den çekileceği öne sürülen Netflix’ten açıklama

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye’den çekileceği öne sürülen Netflix’in, “daha derin işbirliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum” dedi. Netflix Türkiye’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise “Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Netflix’in Türkiye’den çekileceği iddialarının gündeme gelmesi sonrasında AKP’den konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Twitter üzerinden açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcı Mahir Ünal, Netflix ile görüşmediklerini, ancak Netflix’in Türkiye’den gitmek yerine daha yüksek hassasiyet göstereceğini düşündüğünü kaydetti.

Aynı zamandan AKP’nin Tanıtım ve Medya Başkanı olan Ünal, paylaşımında şunları kaydetti:

“#NetflixTurkey ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmî düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüştü.Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in daha derin işbirliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum.”

Ünal’ın ardından Netflix Türkiye’den de konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan resmi açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.”

Ne oluyor?

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyaya yönelik kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

Sosyal medya mecralarının “kontrol edilmesi” çağrısında bulunan Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’ın çocuk sahibi olduklarını duyurmasının ardından sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlarla hedef alınması üzerinde durarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu tür ahlaksızlıkların artmasında bu mecraların kontrolsüzlüğünün rolü vardır. Niçin Youtube, niçin Twitter, niçin Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırmak için. Bunlar ahlak sahibi değil.”

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da Cüneyt Özdemir’in YouTube üzerinden yayımlanan programına katılarak Netflix’in Türkiye’de çekeceği bir dizinin senaryosunu okuduklarını belirtmiş ve eşcinsel bir karaktere müdahale ederek buna onay vermediklerini söylemişti.

Ünal, söz konusu karakterin cinsel yöneliminin değiştirilmesine ya da gizlenmesine kendilerinin sebep olduğunu da ima etmişti. Ancak söz konusu iddiaya ilişkin Netflix’ten açıklama gelmedi.

Bu açıklamalar gündemdeki yerini korurken, Çağan Irmak’ın yöneteceği, Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu, Burak Yamantürk gibi isimlerin rol alacağı “Şimdiki Aklım Olsaydı” dizisinin çekimleri başlamadan hemen önce Netflix tarafından iptal edildiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine Netflix’in Türkiye’den çekilebileceği haberleri ortaya atıldı ve sosyal medyada “#Netfliximedokunma” etiketiyle paylaşımlarda bulunuldu.

Son dönemdeki yaşananlara ilişkin daha fazla ayrıntıyı, FilmLoverss’ın direktörü Utku Ögetürk’ün “Şimdiki Aklım Olsaydı Dizisinin İptali ve Netflix ile Hükûmet Arasındaki Gerginliğin Özeti” başlıklı yazısında bulabilirsiniz.


RTÜK istedi, Netflix dizinin bir bölümünü yayından kaldırdı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suruç Katliamı'nın üzerinden 5 yıl geçti: 'Düşlerini gerçekleştireceğiz'
Sonraki Haber
MHP'li Enginyurt kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi