Ana SayfaBilim ve TeknolojiTwitter hacklendi: Musk, Gates, Obama gibi isimlerin hesapları ele geçirildi

Twitter hacklendi: Musk, Gates, Obama gibi isimlerin hesapları ele geçirildi

HABER MERKEZİ – Aralarında Joe Biden, Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk ve Kanye West ile Apple ve Uber’in de bulunduğu milyonlarca takipçili ABD merkezli bazı Twitter hesapları ele geçirildi.

Aralarında siyasetçi, iş insanları ve sanatçıların da olduğu milyonlarca takipçili bazı Twitter hesapları, kimliği belirsiz hackerlar tarafından ele geçirildi.

Twitter hesabı ele geçirilenler arasında eski ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden, Amazon’un üst yönetici Jeff Bezos, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Tesla’nın üst yöneticisi Elon Musk, milyarder iş insanı Michael Bloomberg ve rapçi Kanye West gibi isimler yer aldı.

Söz konusu isimlerin yanı sıra Apple ve Uber gibi şirketlerin Twitter hesapları da ele geçirildi.

Ele geçrilen bu hesaplardan aynı anda ‘Bitcoin’ ile ilgili bir dizi mesaj atıldığı görüldü.

Mesajlarda bir Bitcoin hesabı paylaşılarak, buraya para gönderilmesi ve gelecek paralara göre bağış yapılacağı öne sürüldü.

Bu mesajlar daha sonra silinirken, yaşananların ardından Twitter hisseleri yüzde 4 civarında değer kaybetti.

Twitter’dan açıklama

Konuya ilişkin Twitter’dan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Bazı kişilerin sosyal mühendislik yöntemiyle koordineli biçimde Twitter’ın iç sistemlerine erişimi olan çalışanlarımızı hedef aldığına inanıyoruz. Bu yolla aralarında teyitli hesapların da bulunduğu hesaplardan Tweet atıldığını biliyoruz. Başka ne tür kötü niyetli eylemlerde bulunmuş olabileceklerini incelemeye aldık.”

Saldırının fark edilmesinden hemen sonra etkilenen hesapların kilitlendiği ve paylaşımların silindiğini belirten Twitter, tedbir amaçlı olarak çok sayıda teyitli hesaptan paylaşım yapılmasını da geçici bir süreliğine engellediklerini ifade etti.

Twitter açıklamasında, bu adımın atılmasının “riskin azaltılması için gerekli” olduğu belirtildi.

Ayrıca Twitter çalışanlarının iç sistemlere erişiminin sınırlandırıldığı, şirket içi soruşturmanın sürdüğü de ifade edildi.


Karınca, BBC Türkçe, BloombergHT

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Altın Portakal Film Festivali başvuruları başladı
Sonraki Haber
DSÖ ve UNICEF: Salgın nedeniyle yapılmayan aşılar çocuklar için ölümcül riskte