Ana SayfaGüncelVan’da keşif uçağı düştü: Yedi emniyet mensubu yaşamını yitirdi

Van’da keşif uçağı düştü: Yedi emniyet mensubu yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, Van’da bir keşif uçağının düşmesi sonucu ikisi pilot yedi emniyet mensubunun hayatını kaybettiğini açıkladı. Uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor.

Van’da bir insanlı keşif uçağının düştüğü bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ekiplerimiz Artos Dağı’nın 2 bin 200 rakımına uçağımızın çarparak kırıma uğradığını bildirdiler” dedi.

Soylu, Gevaş ilçesindeki Artos Dağı’na çarparak düşen uçakta ikisi pilot yedi emniyet mensubunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1283596791695515656

Uçağın enkazına saat 03.00 sularında ulaşıldığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibinin, insanlı keşif uçağının düştüğü Artos Dağı’ndaki olay yerine gelerek çalışmalara başladığı bildirildi.

Söz konusu keşif uçağının, Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari’de keşif ve gözetleme göreviyle bulunduğu kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

“15.07.2020 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM-809 kuyruk numaralı İnsanlı Keşif uçağı Hakkari ve Van illerinin keşif ve gözetlemeye yönelik yaptığı çalışmalarda görev almak üzere Van Ferit Melen Havalimanından görev bölgesine intikal için 15.07.2020 saat 18.34’te havalanmış, görevini tamamladıktan sonra Van Ferit Melen havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından saat 22.45 itibariyle Van Ferit Melen havalimanı kontrol sahası içerisinde Radar ve Telsiz Teması kaybedilmiştir. İnsanlı Keşif Uçağımız Artos Dağına çarparak kırıma uğramış kaza sonucu emniyet personeli 7 kahraman arkadaşımız şehit olmuştur. Başımız sağ olsun.”



Önceki Haber
Corona virüsü salgınında vaka sayısı 13 buçuk milyon bandında
Sonraki Haber
Siirt'te çatışma: İki özel harekat polisi yaşamını yitirdi