Ana SayfaDünya“Yoğun bakımdaki Covid-19 ölümlerinde azalma var”

“Yoğun bakımdaki Covid-19 ölümlerinde azalma var”

HABER MERKEZİ – Yeni bir araştırma, yoğun bakımdaki Covid-19 hastalarında ölümlerin üçte bir oranında azaldığını gösteriyor. Araştırmaya göre mart sonunda yüzde 60 olan yoğun bakım ölüm oranı mayısta yüzde 41’e düştü. Bu veriler virüsün daha az ölümcül olduğu anlamına gelmiyor. Uzmanlar, “Sadece biz daha iyiye gidiyoruz” diyor.

Britanya’da yapılan ve dünyanın farklı yerlerinden veriler içeren bir araştırma, yoğun bakımdaki Covid-19 hastalarında ölümlerin üçte bir oranında azaldığını gösterdi.

Tıp dergisi Anaesthesia’da yayınlanan araştırmada bilim insanları Singapur, Çin, İtalya, İspanya, Danimarka, Fransa, Britanya, ABD, Kanada gibi ülkelerin yoğun bakıma alınan yetişkin Covid-19 hastalarına ait verileri inceleyerek, meta-analiz uyguladı.

10 bin 150 hastayı içeren verilerin incelenmesi sonucu ortaya çıkan çalışmada mart sonunda yüzde 60 olan yoğun bakım ölüm oranın mayısta yüzde 41’e düştüğü sonucuna varıldı.

Diken’de yer alan habere göre, araştırmanın yazarları bu bulguları için birkaç neden olabileceği sonucuna vararak şunları belirtti: “Bu, salgının başından beri hızlı bir şekilde yayınlanan klinik raporlara bağlı olarak küresel ölçekte hastalığın anlaşılmasını hızlandırmasından kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca yoğun bakıma alınma kriterlerinin zaman içinde değişmesi de sebeplerden biri olarak görülebilir.”

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Johns Hopkins Üniversitesi Sağlık Güvenliği Merkezi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Amesh Adalja da şunları söyledi: “Hastalığın patofizyolojisini daha iyi anlıyoruz, hasta bakımını geliştirmek için daha iyi araçlara sahibiz ve solunum desteği yönetimi konusunda artık daha çok bilgi sahibiyiz.”

Araştırmanın virüsün daha az ölümcül olduğu anlamına gelmediğinin altını çizen Dr. Adalja “Sadece biz daha iyiye gidiyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dört parti Ermenistan'ı kınadı, HDP "arabuluculuk" önerdi
Sonraki Haber
Mensur Işık hakkında kesin ihraç talebiyle soruşturma başlatıldı