Ana SayfaGüncelZeynep Dadak ve Deniz Tortum’un yeni filmleri DokuFest’te

Zeynep Dadak ve Deniz Tortum’un yeni filmleri DokuFest’te

HABER MERKEZİ – Zeynep Dadak imzalı “Ah Gözel İstanbul” ve Deniz Tortum’un yeni filmi “Maddenin Halleri”, 7-15 Ağustos tarihleri arasında online düzenlenecek 19. DokuFest’te izleyici ile buluşacak.

Her yıl pek çok ülkeden kısa ve uzun metraj filmleri Kosova’da bir araya getirerek yılın önemli sinema etkinliklerinden biri olan DokuFest, bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle online gerçekleştirilecek.

7-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festivalde filmler, Festival Scope ve Shift72 işbirliğiyle hazırlanan online platformda izleyici ile buluşacak.

19’uncu DokuFest’te, 51 ülkeden 90 film yer alıyor. Festivalde izleyici ile buluşacak bu filmler arasında Zeynep Dadak imzalı “Ah Gözel İstanbul” ve Deniz Tortum’un yeni filmi “Maddenin Halleri” de yer alıyor.

Her iki film de festivalin Balkan Belgeselleri (Balkan Dox) bölümünde gösterilecek.

‘Ah Gözel İstanbul’

FilmLoverss’ın haberine göre 2013 yapımı Mavi Dalga filmiyle tanınan Zeynep Dadak’ın yeni filmi “Ah Gözel İstanbul”, 17. yüzyılda yaşamış Eremya Çelebi Kömürciyan’ın “17. Asırda İstanbul Tarihi” eserinden ilham alan deneysel bir belgesel.

Günümüz İstanbul’unda geçen film, Kömürciyan’ın bakmak, görmek ve izlemek konseptleriyle ilişkisini irdeliyor.

Florent Herry’nin görüntü yönetmeni koltuğuna oturduğu filmin kurgusunda Eytan İpeker’in imzası bulunuyor. Filmin müziklerini ise Erdem Helvacıoğlu yaptı.

‘Maddenin Halleri’

Anadolu Turnesi ve Sel Yatağı gibi özgün işlere imza atan Deniz Tortum’un yeni filmi “Maddenin Halleri” ise serbest yapılı bir belgesel olarak tanımlanıyor.

Belgesel, dünya prömiyerini bu yılın başında Rotterdam Film Festivali’nin Bright Future bölümünde yaptı.

Deniz Tortum yeni filminde kamerasını doğduğu ve babasının yıllardır çalıştığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne çeviriyor. Film, yıkılması gündemde olan bu eski hastanenin ölümle yaşamın birbirine karıştığı atmosferine odaklanıyor.

Istos film, Yumurta Yapım, Beatrice Films ve Institute of Time imzası taşıyan filmin yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı, Aslı Erdem ve Fırat Sezgin üstleniyor.

Deniz Tortum’un aynı zamanda görüntü yönetmeni koltuğuna da oturduğu filmin kurgusunda Sercan Sezgin’in imzası bulunuyor. Filmin müzikleri ise Alican Çamcı ve Moondog’a ait.




Önceki Haber
YKS sonuçları açıklandı
Sonraki Haber
Tutukluluğunun 1000'inci günü: Osman Kavala'dan mesaj var