Ana SayfaGüncel8. Boğaziçi Film Festivali Ekim ayında düzenlenecek

8. Boğaziçi Film Festivali Ekim ayında düzenlenecek

HABER MERKEZİ – 8. Boğaziçi Film Festivali, 23-30 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Ulusal Uzun Metraj ve Kısa Kurmaca ile Kısa Belgesel film yarışmaları için son başvuru tarihi 4 Eylül.

Bu yıl 8’inci kez düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali’nin açılış tarihi resmi olarak açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı ile Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenecek festivalin başlangıç tarihi 23 Ekim.

İstanbul’da gerçekleştirilecek festival 30 Ekim’e dek sürecek.

Bu seneki festival hakkında açıklamalarda bulunan Boğaziçi Film Festivali Artistik Direktörü Emrah Kılıç, “Boğaziçi Film Festivali’ni tabii ki festival ruhuna uygun şekilde fiziksel olarak gerçekleştirmeyi arzu ediyor, Ekim sonu itibariyle gerekli hijyen kurallarını sağlayıp, alınan tedbirleri uygulayarak sinema salonlarında film gösterebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Kılıç, “Özellikle festivalin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab kapsamında online imkanları kullanırken aynı zamanda fiziksel olarak da etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz. Festivalde sanat ve sinema konuşmak, salonlarda film izlemek ve kendimizi daha iyi hissedebileceğimiz bir festival yapmak özellikle bu dönemde hepimiz için çok önemli” diye ekledi.

Başvurular 4 Eylül’de son bulacak

Festival kapsamında açılan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Bosphorus Film Lab başvuruları için son tarih 4 Eylül.

Festival kapsamında düzenlenecek tüm yarışmalı bölümlerin yönetmelikleri ve başvurularına www.bogazicifilmfestivali.com üzerinden erişilebilir.

Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden bir tanesi 100 bin liralık En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü’nün sahibi olacak.

Yarışmada ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi ve En İyi Kurgu dallarında da akçeli ödüller dağıtılıyor.


Festivale ilişkin ayrıntılı bilgilere BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Covid-19 salgını: Vaka sayılarında artış eğilimi sürüyor
Sonraki Haber
Müzede Sahne programı “Topyekûn Kadın” temasıyla başlıyor