Ana SayfaDünyaAFP: Mali’de bir grup asker Cumhurbaşkanı ile Başbakanı gözaltına aldı

AFP: Mali’de bir grup asker Cumhurbaşkanı ile Başbakanı gözaltına aldı

HABER MERKEZİ – AFP, Mali’de bir grup askerin Cumhurbaşkanı İbrahim Boubakar Keita ile Başbakan Boubou Cisse’nin gözaltına alındığını aktardı.

Mali’de bir grup askerin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile birlikte üst düzey sivil ve askeri yetkilileri gözaltına aldığı ileri sürüldü.

AFP’nin haberine göre, askeri kalkışmanın lideri olduğu belirtilen bir asker, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı İbrahim Boubakar Keita ve Başbakan Boubou Cisse’yi gözaltına aldıklarını duyurdu.

Haberde ayrıca hükümetin “tüm yanlış anlamaları” gidermek için orduyla diyalog çağrısında bulunduğu belirtildi.

Söz konusu gözaltına dair haberleri Mali’de bir hükümet sözcüsü BBC’ye doğruladı.

BBC Türkçe ise Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Drian’ın ülkesinin “bu ciddi olayı şiddetle kınadığını” belirterek askerlerden kışlalarına dönmelerini istediğini aktardı.

Askeri hareketlenmenin arkasındaki ismin Albay Sadio Camara olduğu öne sürülüyor. Kaç askerin katıldığı ise henüz bilinmiyor.

Bu arada sabah saatlerinde başkent Bamako yakınlarındaki bir askeri üste askerlerin ateş açtığı, daha sonra üst rütbeli askeri personelin gözaltına alındığı, Başbakan Cisse’nin de askerlere geri çekilmeleri ve sorunu diyalog yoluyla çözme çağrısı yaptığı bildiriliyor.

Protesto eylemleri

Öte yandan başkent Bamako’ya 15 kilometre mesafedeki Kati bölgesinde bulunan Soundiata garnizonunda sabah saatlerinden başlayan askeri hareketliliğin ardından muhalif grupların eylemleri de devam ediyor.

Bamako’daki Bağımsızlık Meydanı’nı dolduran eylemciler, Cumhurbaşkanı Keita’nın istifası için çağrılar yapıyor.

Keita 2018’deki ikinci dönem seçimlerini kazanmıştı. Ancak ülkede yolsuzluk, ekonominin kötü idaresi ve şiddet olaylarının artmasından kaynaklı güvenlik sorunları nedeniyle halk öfkeli.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP Sözcüsü Çelik'ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması
Sonraki Haber
Musa Orhan hakkındaki iddianamenin iadesine karşı yapılan itiraz kabul edildi