Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü Çelik’ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması

AKP Sözcüsü Çelik’ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Çelik, İstanbul Sözleşmesi ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Amacımız kadını ve aileyi korumaya çalışmaktır” ifadelerini kullandı. ABD Başkanlık seçimlerinde yarışacak olan Joe Biden’ın 2019’un Aralık ayında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı ifadelere de tepki gösteren Çelik, “Biden’ın sözleri tam anlamıyla darbecilik” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

ABD Başkan adayı Joe Biden’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirme yapan Çelik, Biden’ın ABD Başkan Yardımcılığı yaptığını belirterek, söz konusu açıklamaların diplomatik nezaketten tamamen uzak olduğunu söyledi ve ekledi:

Sözlerinin aslında siyaset anlamında darbecilik olduğunu bildiği için ‘darbe ile değil seçimle yapacağım’ diye bir kelime kullanıyor. Biden’ın sözleri tam anlamıyla darbecilik. Eski sömürge zihniyetini yansıyan bir yaklaşımla konuşmuş.

Demokratlar uzun süredir ABD’de Rusya’nın seçimlere müdahale ettiğini dile getirmişlerdi. Şimdi Başkan Trump’a karşı seçim politikası yürütüyorlardı. Rusya’nın seçimlerine müdahaleden konuşanlar çıkmış Türkiye’deki seçimlere müdahale etmekten bahsediyor. Bir ABD Başkanı seçim sonuçlarını kabul etmezse diye orduyu göreve davet ediyor.

Kendisi çıkıp Türkiye’deki seçim sonuçlarını kabul etmeyen bir yaklaşım ortaya koyuyor. Bunun devlet adamlığıyla ilgisi yok. Özellikle Demokrat Parti’min bunu bu şekilde göstermesi ABD’nin politik sisteminin değerler açısından ne kadar büyük krizler içerisinde olduğunu gösteriyor. Çıkmış bir NATO müttefiki olan demokrasiyle yönetilen bir ülkeye müdahaleden söz ediyor.

İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışılmaya açılmasıyla ilgili de konuşan Çelik, çalışmaların devam ettiğini söyledi:

Biz nezih dille kadınların hakkını ihlal etmeden söylenenleri takip ediyoruz. Kadını korumak ve güçlendirmekle ilgili yaklaşımla aileyi korumak arasında bir çelişki görmüyoruz.

AK Parti aynı zamanda Türkiye’nin en güçlü siyasi hareketidir. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından önce kadının kamusal alana çıkarılması kötü durumdaydı.

Biz buradaki eleştirileri kaygıların hepsini değerlendirerek amacımız kadını korumak ve güçlendirmek aynı zamanda aileyi de korumaya çalışmaktır. Bütün kadın örgütlerindeki arkadaşlarımızın görüşlerine açığız.

“Yunan tragedyasına dönüşebilir”

AKP Sözcüsü Çelik, Yunanistan’la kıta sahanlığı konusundaki anlaşmazlıkla tırmanan gerilimle ilgili ise şöyle konuştu:

Yunanistan’ı da uyarıyoruz, oynadığınız bu oyun bir Yunan tragedyasına dönüşebilir. Bunun da sorumlusu biz olmayız. Herkes hukuka uygun davranmalı, sorumluluğuna uygun davranmalıdır. Diplomasi adı altında orada oynadığınız Yunan tiyatrosuna izin vermeyiz.

Kara Vatan, Hava Vatan ve Mavi Vatan’da size verilecek herhangi bir şeyimiz yok. Hukuk diyorsanız o zaman Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımızın 2004, 2013 ve 2019’da Birleşmiş Milletlere bildirilerek ilan edildiğini size hatırlatmak isteriz. Ayrıca 27 Kasım 2019’da Libya ile uluslararası hukuk temelinde yaptığımız antlaşma da Birleşmiş Milletlere bildirilmiştir.


Türkiye’yle ilgili sözleri 8 ay sonra gündemde: Biden ne demişti, tepkiler neler?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TTB’den okulların açılmasıyla ilgili dokuz öneri
Sonraki Haber
AFP: Mali'de bir grup asker Cumhurbaşkanı ile Başbakanı gözaltına aldı