Ana SayfaGüncelAKP üyeliği kabul edilmeyince HDP binasına saldırdı

AKP üyeliği kabul edilmeyince HDP binasına saldırdı

HABER MERKEZİ – HDP Bakırköy ilçe binasının kapı ve camlarını kıran bir kişi gözaltına alındı. Saldırgan ifadesinde, “AK Parti’ye üye olmak istedim, ama kabul edilmedim. Ben de HDP’nin camlarını kırdım” dedi. Saldırgan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy İlçe Örgütü binasına gece saatlerinde saldırı düzenlendi.

Saldırıda ilçe binasının cam ve kapısının kırıldığı, saldırganın ilçe kapısının önüne tuvaletini yaptığı belirtildi.

Saldırı ile ilgili S.A. adlı kişi gözaltına alındı.

Kartaltepe Polis Amirliğine götürülerek ifadesi alınan S.A.’nın, bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre S.A. emniyet ifadesinde şunları söyledi:

Ben HDP’yi desteklemiyorum. AK Partiye de üye olmak istedim, fakat kabul edilmedim. HDP binasını görünce, yerde gördüğüm taşları camlarına attım. Camlar kırıldı. Polis geldi. Olayla ilgili söyleyeceklerim bu kadar.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan HDP İstanbul İl Örgütü şöyle dedi:

Dün gece 04.00 civarında Bakırköy İlçe binamıza faşist kişi veya kişilerce saldırıya uğramıştır. Özellikle son süreçte partimize dönük hedef gösterme ve saldırıya teşvik etme eğilimleri arttığı gibi, neticesinde partimiz saldırıya uğramakta, yönetici ve üyeleri yıpratılmaktadır. Bu şuursuzca saldırılar karşısında ilgili devlet mercileri ve demokrasi güçlerini sorumluluk almaya davet ediyoruz. Demokrasinin temini ve toplumsal barışın teminatı olan partimize dönük bu ve benzeri saldırıları hiçbir zaman kabul edip boyun eğmediğimiz gibi; bundan sonra da bizi yıldıramayacaklarını bilmelidirler. Saldırı münasebetiyle bugün saat 14.00’te Bakırköy İlçe binası önünde bir basın açıklaması yapılacaktır.

Saldırgan serbest

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan saldırganın HDP ilçe binasına 200 metreden fazla yaklaşamamasına ve hafta bir gün karakola imza vermesine karar veren savcılık, saldırganı mahkemeye sevk etti.

Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan saldırgan aynı gerekçeler ile serbest bırakıldı.

HDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Ferdi Yaman, saldırganın serbest bırakılmasını sosyal medya hesabı üzerinden “Saldırıya uğrayan parti AKP-MHP olsaydı şahıs hakkında tedbiren de olsa tutuklama kararı verilmez miydi?” diyerek tepki gösterdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TÜİK 'işsizlik 0.1 puan arttı' dedi, kimse inanmadı
Sonraki Haber
Siirt’te iki kişi vicdani retlerini açıkladı