Ana SayfaToplumsal CinsiyetAKP’li kadınlardan Dilipak hakkında suç duyurusu

AKP’li kadınlardan Dilipak hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – AKP’nin 81 ildeki kadın kolları, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan AKP’li kadınlara hakaret ve küfür eden Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu.


Kadın düşmanı söylemleri ile gündeme gelen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesi’nden taraf olan AKP’li kadınları hedef almasının ardından, AKP’li kadınlar 81 ilde suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, milletvekilleri ve kadın üyelerin katılımıyla il binası önünde basın açıklaması yaptı.

İlhan, eş zamanlı olarak Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve 81 ildeki başkanlıkların Dilipak hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

İlhan, “Umarız ki Genel Merkezimizden ve 81 ilimizden, 922 ilçemizden yapılan bu çağrılar vesilesi ile bundan sonra kalemini siyasal tehdit aracına kimse döndürmez” dedi.

AKP’nin kadına yönelik şiddetin karşısında olduğunu iddia eden İlhan, “Hiç kimse ağzımıza dahi alamadığımız o ahlaksız küfürler ile kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya 'ilk Covid-19 aşısını tescil ettik' dedi, DSÖ'den açıklama
Sonraki Haber
220 gün sonra: Gülistan Doku karadan da aranıyor