Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnkara bir erkek, evli olduğu kadını öldürdü

Ankara bir erkek, evli olduğu kadını öldürdü

HABER MERKEZİ – Ankara’da Dilek isimli kadın, evli olduğu erkek tarafından işyeri basılarak öldürüldü.

Ankara’da, dün öğle saatlerinde, Yenimahalle Çiftlik Kavşağı’nda bulunan benzin istasyonunda bir kadın cinayeti yaşandı.

Evli olduğu Dilek A.’nın kafesinde çalıştığı benzin istasyonunu basan Bekir A., yanında getirdiği tabancayla Dilek ve benzin istasyonu sahibi Mehmet Akif B.’ye ateş açtı.

Saldırının ardından Bekir A. olay yerinden kaçarken, ihbar üzerine benzin istasyonuna polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Dilek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan Mehmet Akif B. ise ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Polis tarafından gözaltına alınan fail erkek Bekir A., evli olduğu Dilek’i ‘kıskançlık’ bahanesiyle öldürdüğünü öne sürdü.

Temmuz ayında erkekler 36 kadını öldürdü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre, İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı Temmuz ayında erkekler 36 kadını öldürdü. Kadın cinayetlerinin yüzde 50’si evde yaşandı.

Kadın cinayetlerinin çoğunda erkekler, ateşli silah kullandı. Rapora göre 24 kadın ateşli silahlarla, beşi kesici aletle, üçü boğularak, biri darp edilerek, bir diğeri de yüksekten atılarak öldürüldü. Bir kadının nasıl öldürüldüğü ise tespit edilemedi.

Temmuz’da öldürülen 36 kadından 11’i evli olduğu erkek, beşi de birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Bir aylık süreçte 11 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.


Kadınlar alanlarda: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barış Çakan cinayetinde iddianame tamamlandı: Üç kişiye müebbet isteniyor
Sonraki Haber
Van Valiliği: Görüntüler batan tekneye ait değil