Ana SayfaGüncelAnkara’da ev baskınları: Yüksel direnişçileri gözaltına alındı

Ankara’da ev baskınları: Yüksel direnişçileri gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Ankara’da KHK ile ihraç edildikleri işlerine iade talebiyle eylemde olan yedi kişi evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Yine ihraç edilen mimar Alev Şahin’in de Düzce’de gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara’da Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle eylem yapanların evlerine sabah saatlerinde polislerce baskın düzenlendi.

Operasyon kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Gülnaz Bozkurt, Armağan Özbaş, Merve Demirel ve Mahmut Konuk gözaltına alındı.

Gözaltı haberini, Acun Karadağ’ın Twitter hesabından kızı paylaştı.

Yapılan paylaşımda, “Ben Acun Karadağ’ın kızı. Bugün bize günaydın olmadı. Evimizi bastılar annemi gözaltına aldılar. Bir de 3 tane kitap aldılar, aldıkları kitaplar çok komik” ifadeleri yer aldı.

Gazeteci Hüseyin Aykol’un “Türkiye’de Sol Örgütler”, Fatih Yaşlı’nın “Kinimiz Dinimizdir Türkçü Faşizm Üzerine Bir İnceleme” ve Nicos Poulantzas’ın “Faşizm ve Diktatörlük” adlı kitapların baskın sırasında polisler tarafından alındığı belirtildi.

Halkın Hukuk Bürosu, aynı operasyon kapsamında, ihraç edildiği işine iade talebiyle eylemde olan mimar Alev Şahin’in de Düzce’de gözaltına alındığını bildirdi.

‘Yüksel direnişçileri’nden olan, KHK ile Konya Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen Nuriye Gülmen de geçtiğimiz gün gözaltına alınarak tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MKM binası AKP’li belediyeye tahsis edilmiş
Sonraki Haber
Dekanın çocuğuna torpilli atama