Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnnesini korumak için babasını öldüren çocuğa ilk duruşmada tahliye

Annesini korumak için babasını öldüren çocuğa ilk duruşmada tahliye

HABER MERKEZİ – İstanbul’da annesine sistematik şiddet uygulayan ve olay günü bıçaklı saldırıda bulunan babasını öldüren 16 yaşındaki çocuk ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul Sultangazi’de 10 Ekim 2019’da 16 yaşındaki İ.D., annesine sistematik şiddet uygulayan ve olay günü de bıçaklı saldırıda bulunan babası Yusuf D.’nin ölümüne neden olmuştu.

Olayın ardından tutuklanan ve 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen suça sürüklenen çocuğun yargılanmasına başlandı.

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tutuklu çocuk ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmadaki savunmasında olay gününü anlatan çocuk, “Babam annemin kafasına yumruk attı. Annem bunun üzerine ağlamaya başladı. Annem ağladıkça babam daha çok sinirlendi ve vurmaya devam etti. O esnada kardeşlerim de ağlamaya başladı ve babam annemi boğazından tutup kaldırıp yere fırlattı. Annem bayılmış gibiydi. Babam cebinden bir bıçak çıkarttı ve ‘ağlarsan dilini keserim’ dedi. Annem bıçağı tutmaya çalışırken eli kesildi” şeklinde konuştu.

İHA’da yer alan habere göre babasını sakinleştirmeye çalıştığını söyleyen çocuk, “Babam ‘seni de öldürürüm kardeşlerini de öldürürüm sen karışma’ dedi. Ben geri çekildim ama babam bu kez annemi boğmaya çalıştı. Annemin yüzü kıpkırmızı oldu. Nefes alamadığını görünce dayanamadım ve babamın koltuğun üzerine bıraktığı bıçağı alarak iki kez sapladım” dedi.

Suça sürüklenen çocuk, “Babam evde devamlı annemle kavga ederdi. Beni, kardeşlerimi ve annemi devamlı döverdi” diye ekledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen çocuğun kardeşi de babasının kendilerine sürekli şiddet uyguladığını söyleyerek, “Ben küçükken de kolumu kırmıştı. Annemi döverek dişini kırmıştı, ayağına cam fırlatıp kesmişti” şeklinde konuştu.

Yusuf D.’nin evli olduğu Saniye D. ise “Eşimin bana uyguladığı şiddet giderek arttı. Devamlı çocukları da beni de dövüyordu. Olay günü de önce darp etti ardından bıçağı elindeyken dilimi ağzımın içinden çıkarmaya çalışarak ‘senin dilini keseceğim’ dedi. Bıçağı ağzıma yaklaştırdı, ben de kendimi korumak için elimle ağzımı kapattım, elimi kesti. Ben olay anını görmedim kendimden geçmiştim. Eşim 9 yıl önce ben hamileyken yine beni darp etmişti ve bebeğim düşmüştü” ifadelerini kullandı.

Suça sürüklenen çocuğun avukatı Burak Temizer de olayda meşru müdafaanın gerçekleştiğini söyleyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Avukatın savunmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mevcut delil durumunu, tanık beyanlarını ve tutuklulukta geçirilen süreyi değerlendiren mahkeme suça sürüklenen çocuğun tahliyesine hükmetti ve duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşaması başlıyor
Sonraki Haber
Uzman çavuşun tecavüz ettiği genç kadın yaşamını yitirdi